Engelli Kadınlardan Engelsiz Dernek

Engelli Kadınlardan Engelsiz Dernek

Bursa’daki engelli kadınlar, Türkiye’de kendi meselelerini tartışacak bir sivil toplum kuruluşu bulamayınca dernek kurdu.
Yeni kurulan Engelli Kadınlar Derneği (ENKADER), Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıyla tanıtıldı. ENKADER üyeleri, kadın cinayetlerinde öldürülen hemcinsleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. ENKADER Başkanı Canan Elmastaş, "Derneğimizi, diğer kadın sivil toplum örgütlerinin bizi görmemesi ve göz ardı etmesi yüzünden kurduk. Bizim de herkes gibi meselelerimiz var. Şiddete, cinsel istismara ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyoruz. İşte bu yüzden bu derneği kurduk. Bugün ilk toplantımızda kendimizi anlatacağız, yaşadığımız sıkıntıları dile getireceğiz. Panelimize profesör veya uzman çağırmadık, çünkü kendi derdimizi en iyi biz dile getiririz diye düşündük. Derneğimiz öncülüğünde ayrımcılığın ve şiddetin önüne geçip, ön yargıları beraber yıkmak istiyoruz" dedi.
ENKADER Başkan Yardımcısı Seda Güney de, "Bugün derneğimizin açılış törenini ve ilk toplantısını yapacağız. Ben bu dernekte, bilhassa eğitim alanında sıkıntı çeken engelli vatandaşlar için bulunuyorum. Çevre yüksek mühendisiyim,’ ancak bugüne gelinceye kadar gerek eğitim alanında, gerek sosyal hayatımda olsun, pek çok sıkıntıyla karşılaştım. Bunların hem çözümüne katkıda bulunmak, hem de benim gibi mücadele edemeyen pek çok arkadaşıma yol açmak istiyorum. Bunun görev aldım. Hep birlikte güzel işler başaracağız" diye konuştu.