Engelli Öğrencilerden Çiplakli Ziyareti

Engelli Öğrencilerden Çiplakli Ziyareti

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde engelli öğrenciler ve veliler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörlüğü öncülüğünde Döşemealtı ilçesi Çıplaklı mevkinde bulunan Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İlçe Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, sağlıklı kişilerin engelli bireyleri anlamasının, gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu ve Döşemealtı ilçesi Çıplaklı mevkinde bulunan Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin de engelli bireyleri anladıklarının, onların yaşamını kolaylaştırmak için çabaladıklarının göstergesi olduğunu belirtti.
Türkiye’de engellilere karşı duyarlılığın her geçen gün arttığını da söyleyen Karaceliloğlu, "Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki engelli öğrencileri belirleyerek, onları bu merkeze taşıyacak. Bunun için ilk ilçe toplantısını Korkuteli’nde gerçekleştirdik. Merkezin amacı, doğuştan veya sonradan bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal, ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden bireyler için eğitim, rehabilitasyon ile meslek olanakları sağlamak ve geliştirmektir" dedi.