Engelli Özgenur’un Karne Sevinci

Engelli Özgenur’un Karne Sevinci

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda okuyan fiziksel engelli 4. sınıf öğrencisi Özgenur Çakar (12), tekerlekli sandalyeyle geldiği okulda karnesini aldı.
Doğuştan fiziksel engelli olduğu için dört yıldır akülü sandalyeyle gelip gittiği Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim öğretimini sürdüren 4. sınıf öğrencisi Özgenur Çakar da karne sevinci yaşadı. Özgenur’un öğretmeni Süleyman Tanık, öğrencisinin duygusal bir yapıya sahip olduğunu belirterek "Müfredata uygun programları uyguluyoruz. Öğrenebilir bir çocuk. Sosyal açıdan gayet iyi ve kendisini yetiştirebilmiş. Duygusal dönemleri de var, ama bu her öğrencide var. Her gün okula tekerlekli sandalyeyle geliyor. Derslerinde başarılı bir öğrenci, kış aylarında bile soğuğa aldırmadan her gün okula gelip eğitim görüyor. Derslerinde gayet başarılıdır” dedi.
Fiziksel engelli Özgenur Çakar’a karnesini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip de, “Artık eğitim nerede arzu ediliyorsa devlet orada veriyor. Emek gösteren öğrenci, veli ve öğretmeni canı gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.
"KIZIMDAN DAHA ÇOK HEYECANLIYIM"
Kızının karne alması nedeniyle çok heyecanlı olduğunu ifade eden anne Aynur Çakar, "Kızım bedensel engelli, yürüyemiyor. Bu da onun eğitimine engel değil. Bu durumdan çok memnunuz ve çok gelişim sağladı. Kızımdan daha çok heyecanlıyım, karne töreni için. Bundan sonra daha mutlu oluruz inşallah" diye konuştu.
Özgenur Çakar da, karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.