Engelli Sporcular Kupa Sevincini Başkan Genç İle Paylaştı

Engelli Sporcular Kupa Sevincini Başkan Genç İle Paylaştı

Mersin Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü öğrencileri, Akdeniz Bölge Şampiyonası’nda kazandıkları birincilik kupası sevincini merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile paylaştılar.
Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya’da 21-23 Ekim 2014 tarihleri arasında mental düzeyde yapılan Akdeniz Bölge Şampiyonluğu’nda birincilik kupasını kazanan öğrenciler, kazandıkları kupayla birlikte Başkan Genç’i ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı Gökhan Arsu, şu anda 8 branşta 43 lisanslı öğrencileri bulunduğunu belirtti. 13 sporcularının da Milli Takım’da mücadele ettiğini kaydeden Arsu, “Bugün kazandığımız şampiyonluk kupasını size getirerek mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedik. Çünkü Mersin’de amatör spora ve özellikle bunlar içerisinde engelli spor kulüplerine sizin kadar destek ve yardımda bulunan başka bir belediyemiz yok. Engelliler için yaptığınız bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sizin tarafınızdan yapılan ve şu an gerçekten de amacına uygun olarak faaliyet gösteren engelliler eğitim parkınız çok yerinde bir yatırım oldu. Ayrıca engelliler spor kulüplerine yapmış olduğunuz malzeme yardımlarını basından takip ediyor ve duyarlılığınızı takdir ediyoruz. Bizim de bazı eksikliklerimiz var, umarım bizim sorunlarımıza da yardımcı olabilirsiniz” dedi.
Başkan Genç de Hüseyin Polat Eğitim ve Uygulama Okulu ile belediyenin daima sıcak bağları olduğunu vurgulayarak, “Okullarının ve spor kulüplerinin eksikliklerini elimizden geldiğince çözmeye çalıştık. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. Çünkü bu çocuklar gerçekten farklı ve daha çok sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Bu çocukları topluma kazandırmak hepimizin ortak görevi olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yenişehir Belediyesi olarak tüm engellileri kapsayacak olan büyük bir projeleri olduğu bilgisini de veren Genç, bir Engelliler Merkezi yapacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Bizim yapacağımız bu Engelliler Merkezi, yalnız görme engelliler veya zihinsel engelliler için değil, tüm engellileri kapsayan bir tesis olacak. Her engelli kendi ihtiyaçlarına göre bir mekan bulacak ve faaliyet yapacak. Burada 300 kişilik ve 150 kişilik iki salon olacak, büyük bir kafeteryası ve çok sayıda atölyesi ile komplike bir tesis olacak. Biz bu projeyi yaşama geçirmeden önce engelliler dernek başkanları ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Yapılacak bu tesiste nelerin olması gerektiğini, ihtiyaçlarının neler olduğunu öğreneceğiz. Doğruyu bir seferde yapabilmek için onların görüş ve istekleri bizim için önemli. Yılbaşına doğru bir basın toplantısı yaparak bazı projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.”