Engelli Taekwondoculardan İki Avrupa Şampiyonluğu

Engelli Taekwondoculardan İki Avrupa Şampiyonluğu

3. Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere 11 madalya kazandı. Büşra Gör ve Yaşar Sami Gökbaba, Avrupa Şampiyonu oldu.
Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Türkiye Taekwondo Federasyonu ev sahipliğinde Antalya Belek’te düzenlenen 3. Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası büyük heyecana sahne oldu. 15 ülkeden 80 sporcunun katıldığı şampiyonaya 16 sporcu ile tam kadro olarak katılan Türkiye Milli Takımı 11 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Türkiye, şampiyonayı 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.
Bayanlar K44 kategorisi 49 kiloda mücadele eden Büşra Gör, finalde Rus Elena Believa’yı baştan sona üstün götürdüğü maçta mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Erkekler K43 kategorisi 75 kiloda tatamiye çıkan Yaşar Sami Gökbaba da, finalde Ukrayna’dan Anton Shvets’i yenerek altın madalyayı boynuna geçirdi. Bayanlar K44 kategorisi 58 kiloda Gülsün Demiral Çelik, K44 kategorisi +58 kiloda Kadriye Turgut ile erkekler K42 kategorisi 61 kiloda Mehmet Sami Saraç, K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik gümüş madalyanın sahibi oldu.
Erkekler K42 kategorisi 75 kiloda Mehmet Serkan Serpici, K43 kategorisi 61 kiloda Abdülkadir Candan, K44 kategorisi 61 kiloda Halil Altuğ Cantürk, K44 kategorisi 75 kiloda Bayram Kayan ile Açık kategori 61 kiloda Kadir Atılgan bronz madalya kazandı.
Bayanlarda 1 altın ve 2 gümüş madalya kazanan Türkiye, Rusya’nın ardından ikinci sırayı alırken üçüncü sıra Azerbaycan’ın oldu. Erkeklerde 1 altın 2 gümüş ve 5 bronz madalya elden Ay-yıldızlılar, Rusya, Azerbaycan ve Hırvatistan’ın ardından 4. sırada yer aldı. Türkiye, genel sıralamada 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile 3. sırayı aldı. Rusya, 5 altın, 4 gümüş, 5 bronz madalya ile birinci, Azerbaycan 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya ile ikinci oldu.