Engelliler Çiğli’de Doyasıya Eğlendi

Engelliler Çiğli’de Doyasıya Eğlendi

Çiğli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler için eğlence düzenlendi. Yerel sanatçıların sahne aldığı eğlencede, engelliler keyifli bir gün yaşadılar.
Çiğli Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çiğli’de yaşayan tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için yemekli eğlence düzenledi. Programa Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dünya Engelliler Günü eğlencesi birçok yerel sanatçının katıldığı müzik ziyafetiyle başladı. Türk halk müziği sanatçısı Erencan Sönmez, Musa Polat ve özgün müziğin sevilen ismi Baran Tuncel en özel türkülerini onlara eşlik eden engelli vatandaşlar ve aileleri için seslendirdiler. Daha sonra türküler ve şarkılar eşliğinde pistte eğlenen vatandaşlara Kaymakam Arı, Başkan Arslan ve meclis üyeleri de eşlik ettiler.
“EN BÜYÜK ENGEL ZİHİNLERİMİZDE”
Yaptığı konuşmada engellileri sosyal yaşama dahil edebilmenin önemine dikkat çeken Başkan Hasan Arslan, “Biz engellimizi engelli gibi görmüyoruz. Asıl onlara engelsiz bir yaşam sunamayan zihniyeti engelli buluyoruz. En büyük engel zihinlerimizde. Bunu aşabilmek için, yani zihinlerimizde engelsiz bir dünya oluşturabilmek için uğraşmalıyız. Şehrin yapılaşmasında engellilerimize engel olacak bir durum varsa, şehri imarlaştırırken ne gibi sorunlarla mücadele ediyorlar belediye olarak bu sorunların çözümü için uğraşıyoruz. Belediye başkanı olarak, meclis üyelerimizle beraber her zaman onların yanındayız. Sosyal demokrat kimliğimizin bir yansıması olan sosyal projeleri destekliyoruz. Bu yüzden engellilerimizi her hizmet ve projede desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
“ENGELLİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Engellilere yönelik gerçekleştirilen sosyal faaliyetlerin daimi takipçisi ve destekçisi olduklarını belirten Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı da“Bugün burada toplanan tüm kardeşlerim sizleri çok seviyorum. Engelliler gününüzü samimi ve en içten duygularla kutluyorum. Yanınızdayız ve her zaman destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“HAKLARIMIZ PRATİĞE GEÇİRİLMELİ”
Çağdaş ve demokratik bir ülkede yaşamanın en önemli ve farklı yanının engellilere verilen değerle ölçüldüğüne dikkat çeken Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, “Yasalardan doğan eşit hak ve özgürlükler çerçevesinde kazanılmış haklar olmasına rağmen pratiğe geçirilmediği sürece hiçbir değeri yok. Engelliler olarak sosyal yaşama katılma becerisine sahibiz. Bu beceriye sahip olmamızda en büyük destekçilerimiz ailelerimiz. Engelli ebeveynlerine bu anlamda ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlarla böyle güzel ve eğlenceli bir ortamda bir araya gelme şansı yakaladık. Bu anlamda başta Belediye Başkanımız Hasan Arslan olmak üzere tüm meclis üyelerimize ve bizlere destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.