Engelliler doya doya eğlendi

Engelliler doya doya eğlendi
Tayyare Kültür Merkezi’ndeki (TKM) Türk Halk Müziği Korosu ve Kalbin Dansı Grubu konserine, engelli aileleri ilgi gösterdi. Gece, Engelliler Meclisi üyelerinden oluşan ‘Kalbin Dansı Grubu’nun dans gösterisiyle başladı. Engelliler, sahnede müziğin ritmiyle doyasıya eğlendi. Oturdukları yerden çocuklarına eşlik eden aileler de büyük mutluluk yaşadı. Dans gösterisinin ardından Engelliler Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, şef Kemal Kamalı önderliğinde sahneye çıktı. Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının da enstrümanlarıyla eşlik ettiği konserde kimi zaman hareketli şarkılarla eğlendiren engelliler, kimi zaman hüzünlü şarkılarla duygulandırdı. Engelli aileleri ve protokol mensupları da sahneye çıkarak engellilerle beraber şarkı söyledi.

BKK Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi’nin ve Engelliler Meclisi’nin Türkiye’de benzeri olmayan işler yaptığını söyledi. Sponsorlardan gönüllülere kadar herkese teşekkür eden Pala, “Engelli kardeşlerimizin taleplerini dikkate alıyoruz. Zamanla yerine gelecektir. Yasalarda bile yeni yeni değişiklikler yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve BKK olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Düşünce ve isteklerini dinliyoruz. Engellilerin hayata bağlanması için geliştirilen her projeyi önemsiyoruz. Plastik kapak toplama kampanyamız sürüyor. Devlet elbette akülü sandalye bağışı yapıyor. Ancak bizler sosyal dayanışmayı geliştirmek için yasal statüdeki projeyi sürdürüyoruz. Bu zamana kadar 110 akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Önümüzdeki günlerde 15 akülü aracı daha dağıtacağız. 6 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak olan Uluslararası BursaFotoFest’in geleneksel yürüyüşüne engelli bireyleri ve ailelerini davet ediyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise, engelli bireylerin spordan sanata her alanda olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.