Engelliler Meclisi Oluşturuldu

Engelliler Meclisi Oluşturuldu

Mersin Kent Konseyi’nin, Kongre Merkezi’nde yapılan toplantısında, Engelliler Meclisi oluşturularak, çalışma yönergesi ele alındı.
Mersin Kent Konseyi yaptığı toplantıda, Engelliler Meclisi’nin oluşumunu, organlarını, görevlerini, amaçlarını, oluşumunu ve çalışma yöntemlerini belirledi. Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Mustafa Saçıkara, “Engelliler Meclisi, katılımcılık, sürdürülebilirlik, yaşanabilirlik, kentsel hakların geliştirilmesi, hoşgörü ve uzlaşma ilkeleri ışığında düşüncelerini açıkça söyleyebilme, çözüm üretebilme, karar alabilme ve uygulayabilme mekanizmaları geliştirmeyi sağlayan ve kendi sorunlarına sahip çıkmalarını özendiren demokratik bir platformdur” dedi.
Engelli bireylerin kent yönetimine aktif olarak katılmalarını, kendileri ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla bu meclisin oluşturulduğunu kaydeden Saçıkara, “Engelliler Meclisi; yerel ve merkezi yönetimin temsilcileri, üniversiteler, engellilere yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve medya ile işbirliği içinde çalışmalarını yürütecektir. Bu çalışmaları da bugün burada ele aldığımız çalışma yönergesi çerçevesinde yapacaktır" diye konuştu.