Engelliler Osmanlı kıyafetleri giydi!

Engelliler Osmanlı kıyafetleri giydi!
Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İnegöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen program ilgi gördü. Halk Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören 23 yaş ve üzeri engelli öğrencilerin hazırladığı gecede renkli görüntüler yaşandı. Ayrıca engelli öğrencilerin yaptığı sosyal faaliyetler sinevizyonla gösterildi. Engelli veliler adına konuşan Abdullah Turan, engelli çocuklarına anne baba şefkati göstererek onların her şeyi ile ilgilenen öğretmenlere teşekkür etti.

Engelli öğrenci Enes Pala’nın ‘Son söz’ adlı şiirini seslendirmesinin ardından, engelli kursunda yapılan pasta ve 2 gecelik Oylat tatili açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Osmanlı kıyafetlerinden oluşan defile ise göz kamaştırdı. Giydikleri Osmanlı kıyafetleri ile podyumda yürüyerek mankenlere taş çıkartan 35 engelli öğrenci ayakta alkışlandı. Engelli öğrenci Osman Gültekin’in Kafkas dansı da ilgi gördü.

Programın ardından kermes açıldı. İki gün açık kalacak kermeste kurs öğretmenlerinin hazırladığı ve hayırsever esnaflardan toplanan çeşitli ürünler satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelirin engelliler yararına kullanılacağı bildirildi.