ENGELLİLERE, BAKAN KILIÇ SAHİP ÇIKTI

ENGELLİLERE, BAKAN KILIÇ SAHİP ÇIKTI

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından, “Ödenek yok. Faaliyetleri süresiz durduruyorum” demesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya açıklık getirerek faaliyetlerin ertelenmesinin ödenekle alakasının olmadığı söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı İdari Menajeri Ramazan Taşkın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Maalesef Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF), engellilerin önüne bir engel daha koyarak engellilerin spor faaliyetlerini durdurdu. Maça gelen gözlemcilerin, hakemlerin, salon görevlilerinin ve kulüplerin alacakları maalesef ödenmedi. Mali Genel Kurul’da aklanamayan federasyon, maçları oynatmayarak kulüpleri resmen tehdit etmiştir. 15 Şubat’ta yapılacak ikinci mali genel kurul öncesi. Ancak bakanlık anında olaya müdahale etti. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a teşekkür ediyoruz. Kulüplerle irtibata geçerek maçların kaldığı yerden devam edeceğini açıkladılar. Bu hafta sonunda büyük ihtimalle ligler kaldığı yerden devam edecek” dedi.
Ligin ikinci yarısının hazırlıklarına ara vermeden devam ettiklerini de dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı İdari Menajeri Ramazan Taşkın, “Biz takım olarak ligin ilk yarısında başarılı bir sezon geçirdik. Ligin ikinci yarısında da aynı başarıyı göstermek istiyoruz. Burada göstereceğimiz başarı Play-off maçlarına da yansıyacaktır. Hedefimiz Gaziantep’i ve bağlı bulunduğumuz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmek” şeklinde konuştu.