Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Engellilere hidroterapi havuzu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden engellilerin hidroterapi tedavisi görebilmesi için havuz yapıldı.

Yayınlanma:

Medical Park Hastanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayarak, hidroterapi tedavisi için belediyenin havuzlarını ve spor salonlarını kullanacak. BUSKİ başkanlık makamındaki törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir arasında protokol imzalandı. Bursa’da insan odaklı hizmetlere imza attıklarını söyleyen Altepe, toplumun her kesimi için projeler ürettiklerini belirtti.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği başkanlığının Bursa’da olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü’nün de partneri olduklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’da en önemli önceliğimiz sağlıklı bir kent ve sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Bu açıdan da toplumun bütün kesimlerine yönelik sağlık projelerine destek vermeye gayret ediyoruz. Medical Park Bursa Hastanesi ile güzel ve anlamlı bir projeye imza atıyoruz” dedi.

Bursa’da özellikle dezavantajlı kesim olan engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerde uzun yıllardır geç kalındığını dile getiren Başkan Altepe, “Geç kalınmış olan bu çalışmalarda açığı kapatmayı hedefliyoruz. Bursa’daki 25 bin engelli vatandaşımızın sıkıntılarının giderilmesine ve desteklenmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle fizik tedavi görenlerle ilgili, fizik tedavinin en güzel uygulandığı ortam olan suda tedavi yani hidroterapiyle ilgili çalışmalarımızı Medical Hastanesi ile birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden engellilerin hidroterapi tedavisi görebilmesi için havuz yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya çok sayıda kapalı yüzme havuzu kazandırdığını kaydeden Başkan Altepe, “Bu havuzların hidroterapi tedavisinde de kullanılması en büyük hedefimiz. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu havuzlarda hidroterapi için gereken tadilatı yapacağız. Burada engelli kardeşlerimiz, uzman hekimler ve hidroterapistler nezaretinde hidroterapi görecek. Örnek bir proje olacak. Yerel yönetimlerin özel bir kurumla yaptığı iş birliği bakımından da Türkiye’de bir ilke imza atılacak” şeklinde konuştu.

Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir, Başkan Altepe’ye projeye verdiği desteklerden ve sağlık konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür etti. Demir, “Bu projenin içinde olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Proje önüme geldiğinde büyük bir hevesle kabul ettim. Bu kesinlikle ticari proje değil. Elimizdeki imkanları ihtiyacı olanlara en kolay yoldan nasıl ulaştırırız, hizmeti ayaklarına nasıl götürürüz diye düşündük. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları bize açılacak. Biz de sağlık imkanlarımızı halkın hizmetine sunacağız” dedi.
Bursa’daki 25 bin engellinin bu hizmetten faydalanacağını anlatan Demir, “Bugün için en iyi sonucu almada çok başarılı bir fizik tedavi yöntemi olan hidroterapi İstanbul’da uygulanıyor, ancak Bursa’da ilk kez uygulamış olacağız. Kamu-özel ortak projesi olarak ilk kez yapılması açısından da bu projemiz önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Demir, engelli vatandaşların ücretsiz faydalanacağı hidroterapiden yeşil kartlıların da faydalanacağını vurguladı. Demir, ilk Fethiye ve Şahin Başol spor tesislerinde uygulanacak hidroterapi hizmetinin resmen bir ay içinde başlayacağını müjdeledi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler