Engelliye Engel Eziyeti

Engelliye Engel Eziyeti

Karabük’te, kent meydanı girişine park edilen zabıta aracı, akülü tekerlekli sandalyesi ile hastaneye gitmek isteyen Dilek Arı’ya engel oldu. Engelli kadın çocuğu ile mahsur kalınca gözyaşlarını tutamadı.
Engelli Dilek Arı, oğlu Taha Ömer’i yanına alarak Bayır mahallesinde bulunan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasına gitmek üzere Yeşil mahallesindeki evinden akülü tekerlekli sandalyesi ile yola çıktı. Albay Karaoğlanoğlu Caddesi boyunca kaldırımda ilerleyen Arı, kaldırımın sona erdiği kent meydanında yola çıkmak istedi. Ancak, meydana araç parkını önlemek amacıyla çıkışa park edilen zabıta kamyoneti, Arı’nın geçişini engelledi.
Kent meydanından çıkış yapamayan engelli kadın, 153 Alo Zabıtayı aramasına rağmen yarım saat kimsenin gelmemesinden yakındı ve sinirinden ağladı. 30 dakika sonra zabıta kamyonetini çekmek için gelen zabıtalar, bu sefer 15-20 dakika aracın kapısını açmak için uğraştı. Dilek Arı, zabıta aracının geri çekilmesiyle akülü arabasıyla yola çıkarak hastaneye gitti.
Belinden ameliyat olduğunu, pansuman için hastaneye gitmesi gerektiğini anlatan Dilek Arı, şöyle konuştu: “Böyle rezalet olmaz. Aracın önünde ya da arka kısmında boş alan bırakmaları lazım. Biz engelli geçişlerini kullanamıyoruz. Tüm engelli çıkışlarını kapatıyorlar. Çünkü bizi insan yerine koymuyorlar.”
Arı, daha önce 7 kere aynı sorunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: "4 kez şikayet ettim. Bir seferinde tam iki saat bekledim. Defalarca aynı sorunu yaşıyoruz. Zabıtayı aradım. Görevli ile tartıştım. Anons edeceğini, şoförü bulursa göndereceğini söyledi. Saatlerce bekledim.”
Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz ise, şehrin bir çok noktasındaki kaldırımlarda yer alan engelli rampaların olmamasından dert yanarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaldırımlar yenilenince engelli rampaları unutuldu. Defalarca yetkili müdürlere sorunu ilettik ve tekerlekli sandalye ile vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyor dedik. Engelliler yolun kenarından gitmek zorunda kalıyor. İlla bir arabanın çarpması lazım bunların yapılması için."