Engelsiz Bir Dünya İçin Yürüdüler

Engelsiz Bir Dünya İçin Yürüdüler

Ordu Görme Engelliler Spor Derneği ’Engelsiz Bir Dünya’ için yürüyüş düzenledi.
Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde etkinliklerine devam eden Orduspor Görme Engelliler Spor Kulübü, görme engellilerin katılımı ile yürüyüş düzenledi. Fidangör Caddesi üzerinde bulunan 19 Eylül İlköğretim Okulu önünden başlayan yürüyüş, bando takımı eşliğinde tahıl pazarına kadar devam etti. Engelsiz bir dünya içim düzenlenen yürüyüşe Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz, daire müdürleri, görme engelli öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen etkinliklerle engellilerin nasıl engelsizleştiğini tüm herkese göstermek istediklerin belirten Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz, "Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftasına Ordu’ya yaptığımız etkinliklerle devam ediyoruz. Bugün burada engelsiz bir dünya için yürüdük, yarın ise görme engelli kardeşlerimizin Kuran okuma programı var. Biz bu programlarla engellilerin nasıl engelsizleştiğini ve engelli engelsiz arasındaki iletişimin nasıl genişlediğini göstermek istiyoruz. Bizler her ne kadar engelli arkadaşımız var ise onlarla yardım götürme konusunda her zaman destek verip aracı olmaya çalışacağız" dedi.
Düzenlenen etkinliklerle görme engellilerin engel tanımadan yaptıkları şeylerin gurur verici olduğunu dile getiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Bizler engelli kardeşlerimizin şehir hayatından daha fazla istifade edebilmesi için elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Biz Altınordu’yu görme engelli vatandaşlarımızın hiçbir engel tanımadan rahatlıkla kullanabileceği bir alan haline getireceğiz. Biz engellilere engel olan her şeyi kaldırmak için çalışıyoruz. Ben bu programlara etkinliklere katılanlara destek verenlere sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.