'Engelsiz Hareket' test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor!

'Engelsiz Hareket' test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor!

Her yıl binlerce engelli vatandaşımız test sürüşü imkanı bulamadan araç almakta ve çoğu zaman uzunca bir süre uyum problemi yaşamaktaydı.

Bu sorunu göz ardı etmeyen FIAT, Türkiye de ilk kez Engelsiz Hareket Projesi kapsamında engelli sürücüler için Fiat 500 L ve Fiat Egea araçlara özel aparatlar takılarak engelli vatandaşlara deneme sürüşü imkanı sağladı.

Kullandığı aracı almadan önce test sürüşü yapma imkanı bulamamış, araç değiştirmeden önce farklı araç test etmek isteyen, kullandığı araç dışında farklı araçlarda deneyim kazanmak isteyen Engelli sürücüler, sürücü adayları ve ağır engellilerin yakınları deneme sürüşü keyfi ve özgürlüğünü deneyimlemek için FIAT BANOTO OTOMOTİV geldiler.

Yapılan test sürüşünün ardından, Fiat Engelsiz Hareket Projesi süresince uygulanan çeşitli imkan ve kampanyalar hakkında bilgi aldılar.

Etkinliklere Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı ve Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu başkan yardımcısı Adem Kuyumcu'da katılarak gelen katılımcılarla sohbet edip ÖTV, MTV muafiyetleri, sağlık kurulu raporları, engelli sürücü belgesi alımı, vergi dairesi ve trafik cezaları konusunda bilgiler verdi. Engelsiz Hayata dair sorunlara çözümler ve öneriler sundu.

Tertibatlı araçlarla Test sürüşü yapan engelliler ise memnuniyetlerini bildirip tüm firmalara örnek olmasını dileyerek FIAT TOFAŞ ve BANOTO OTOMOTİV’e teşekkür ettiler.