Engelsiz Hayatlar Projesi Sonuçlandı

Engelsiz Hayatlar Projesi Sonuçlandı

Adana Bilim ve Teknoloji Derneği’nin, Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi (IDP) kapsamında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), Seyhan Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZDER) ortaklığıyla düzenlediği ve yaklaşık bir yıldır devam eden “Adana’da Engelsiz Hayatlar” projesi sonuçlandı.
Adana BTÜ Yeşiloba Yerleşkesi’nde düzenlenen sertifika törenine Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Adana Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Osman Arık, ÇÖZDER Başkanı Ahmet Ataş, Adana BTÜSEM Koordinatörü Gülnur Şahin ile engelli kursiyerler ve aileleri katıldı.
Engellilerin üreten ve sürekli gelir elde eden bireyler olarak toplumla bütünleştirilmesi, engellileri nitelikli işgücüne dönüştürerek işletmeler için yük olarak algılanmasına son verip, aranan işgücü olarak toplumdaki diğer bireylerle rekabet edilebilirliklerinin artırılması, engellilerin çalışma kapasitesini ortaya çıkarmak ve arttırmak amacıyla düzenlenen projede 60 engelli kursiyere Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarımı ve Çağrı Merkezi Operatörlüğü alanlarında mesleki eğitimler verildi.
Kursları başarıyla tamamlayan 60 engelli kursiyer sertifikalarını Prof. Dr. Adem Ersoy, Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Osman Arık, Ahmet Ataş ve Gülnur Şahin’in elinden aldılar.
Sertifika töreninde konuşan ÇÖZDER Başkanı Ahmet Ataş gerçekleştirilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataş, “ÇÖZDER olarak birçok projeye imza attık. Bu projede de ortaklarımızla uyum içerisinde çalışmaktan mutluluk duyduk. Bundan sonra da birçok projede beraber çalışmak arzusundayız. ÇÖZDER olarak böyle bir projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy törende yaptığı konuşmada herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Ersoy, “Bir saat, bir dakika sonrası için hiçbirimizin garantisi yok. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu sebeple Adana BTÜ olarak engellilere yönelik işbirliğimiz ve projelerimiz devam edecek. Engelli vatandaşlarımızın topluma entegre edilmesi son derece önemlidir. Kursiyerlerimizin eğitimlerini Sürekli Eğitim Merkezimizde gerçekleştirerek, stajlarını ve uygulamalarını üniversitemizin çeşitli birimlerinde yaptırdık. Bugün eğitimlerini başarıyla bitirerek mezun olan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, emeği geçenlere ve projeyi yürüten çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan törenin ardından katılımcılar düzenlenen kokteylde mezuniyetlerini kutladılar.