Enver Yılmaz Ankara’da

Enver Yılmaz Ankara’da

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu, Fatsa ve Ünye’de seçilen pilot bölgelerde kentsel dönüşümü hayata geçirmek amacıyla çalışmalara başladı.
İlk olarak Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile birlikte Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ile bir araya geldi. Ordu’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının değerlendirildiği görüşmede, konunun ilk Bakanlar Kurulu gündemine getirilmesi için çaba gösterilecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentsel dönüşümle ilgili tüm çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Bu çalışmalar kapsamında hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirten Yılmaz, “Bu projeler gelir elde etmek için birer rant olmayacak, hayata geçecek o bölgelerde kentin nefes alacağı birer koridor oluşturacaktır. Yeni yeşil alanlar oluşturarak, değişimi birlikte yaşayacağız” dedi.
Ankara’da yapacakları görüşmelerde, Bakanlığın Kasım ayı içerisinde 80 milyon TL’lik bir kaynağı Ordu’ya aktarmasını sağlamaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.