Enver Yılmaz İddiali Konuştu

Enver Yılmaz İddiali Konuştu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapacakları tüm hizmetleri programladıklarını belirterek, “Hangi tarihte, hangi ilçeye, hangi mahalleye ne hizmet yapacağımız belli. Ordu’nun en ücra köşesine kadar yatırım haritasını çıkardık. 2017’den sonra Ordu’nun ve ilçelerinin hiçbir sorunu kalmayacak” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Aybastı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Ordu’ya hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, mahalli seçimlerde 20’de 20 yapan Ordu’ya hizmet borçları olduğunu söyledi.
HÜKÜMETİN ORDU’YA YAPTIĞI EN BÜYÜK YATIRIM BÜYÜKŞEHİR
Hükümetin Ordu’ya yaptığı en büyük yatırımın büyükşehir olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Kongremiz Aybastı’ya ve Ordu ilimize hayırlı olsun. Girmiş olduğumuz dokuz seçimde oylarımızı arttırmak suretiyle seçimleri kazandık. Mahalli seçimlerde yüzde 55, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 67 oy aldık. Biz bu aldığımız oyların karşılığı olarak Ordu’ya hizmet edeceğiz. Biz yine seçimlerde söylediğimiz sözün arkasındayız. Hükümetimizin Ordu’ya yaptığı en büyük yatırım Ordu’nun büyükşehir olmasıdır” diye konuştu.
“KADROYU ŞİŞİRİRSEM HİZMET EDEMEM”
Vatandaşa daha iyi hizmet sunabilmek için kadroyu şişirmediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Yapılanma sürecini büyük ölçüde tamamladık. Devlet bize 3 bin 20 kadro sağlamış ancak biz 1815 personeli 1400’e düşürdük. Havuza gönderdiğimiz 400 kişinin aylık maliyeti 2.5 milyon liraydı. Biz bu parayla Aybastı’nın 5 yıllık ihtiyacını çözüyoruz. Göreve geldiğimizde bütçenin yüzde 44’ü maaşa giderken, şu anda yüzde 21’i maaşa gidiyor. Ben devletin bana tahsisi ettiği kadroyu işçiyle doldurursam bundan önceki yönetimler gibi sadece maaş ödemek zorunda kalırım” şeklinde konuştu.
PLANLI VE PROGRAMLI HİZMET EDİYORUZ
Ordu’da yapılması planlanan yatırımların planlı ve programlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Aybastı’ya 2015 yılı için tam 2.5 milyon lira sadece suya ayırdık. Yaptığımız sıcak asfalt ihalesinin Türkiye’de eşi benzeri yok. Biz tüm programları planlı bir şekilde yapıyoruz. Hangi tarihte, hangi ilçeye, hangi mahalleye ne hizmet yapacağımız belli. Ordu’nun en ücra köşesine kadar yatırım haritasını çıkardık. Bundan sonra plansız, programsız hiçbir yatırım yapılmayacak” dedi.
2017’DEN SORUNSUZ BİR ORDU
Ordu’ya hizmet edeceklerini belirten Başkan Yılmaz, “Biz Aybastı’yı Aybastı’da bizi seviyor. Biz hizmet etmeye geldik. Ben üç dönem milletvekilliğinden sonra büyükşehir belediye başkanı oldum. Bizim bu saatten sonra makam ve mevkii olarak düşündüğümüz hiçbir şey yok. Tek amacımız var; milletimize hizmet etmek. Ne yaptığımızı da biliyoruz. 2017’den sonra Ordu’nun ve ilçelerinin hiçbir sorunu kalmayacak. Bizim en büyük teminatımız hükümetimiz. Bizim hükümetimiz şu ana kadar Ordu’ya yapılması gereken tüm yatırtımları yaptı. Bizlerde yerel yönetimler olarak şimdi, hükümetimize uyumlu olarak çalışıp, Ordu’yu hak ettiği noktaya ulaştıracağız. Biz hemşehrilerimizden, ’Allah razı olsun’ dışında başka bir şey beklemiyoruz. Hükumetimiz bizlere her konuda destek veriyor. Allah Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” diye sözlerini tamamladı.