EPDK'dan Koç'a büyük şok

EPDK'dan Koç'a büyük şok

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 18 şirkete lisans verdi, 24 şirketin lisansını sonlandırdı.

EPDK’nın Kurul kararları Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2 şirkete tedarik lisansı, 11 şirkete de üretim lisansı verildi. Söz konusu şirketler arasında yer alan ÇATES Elektrik Üretim A.Ş’ye Çatalağzı Termik Santrali projesiyle, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’ne de Kemerköy Termik Santral 49’ar yıl süreli üretim lisansı verildi.

ERPİLİÇ ENTEGRE TAVUKÇULUK’UN LİSANSINA İPTAL

EPDK, elektrik piyasasında 18 şirketin lisansını iptal etti. Bu çerçevede Kurul’un lisansın iptal ettiği şirketler arasında, Elektrik Üretim A.Ş., Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi de yer alıyor.
EPDK, doğalgaz piyasasında olan Çakıcıoğlu Akaryakıt Nakliyat Mermer Tavukçuluk Otomotiv ve İnşaat-Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne 30 yıl süreyle sıkıştırılmış doğalgaz lisansı, Özturan Petrol Gıda Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne de 12 yıl süreyle sıkıştırılmış doğalgaz lisansı verdi. Kurul aynı zamanda Urla Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin doğalgaz iletim lisansını da sonlandırdı.

AYGAZ ANONİM ŞİRKETİ’NİN LPG DEPOLAMA LİSANSI SONLANDIRILDI

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde EPDK, Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi Anonim Şirketi’ne 12 yıl süreli işleme lisansı verdi. Kurul, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde 2 şirketin madeni yağ lisansını, 1 şirketin dağıtıcı lisansını, 1 şirketinde işleme lisansını iptal etti.

EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde Ergaz Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne LPG dağıtıcı lisansı verdi. Kurul, Aygaz Anonim Şirketi’nin LPG Depolama Lisansı’nı da sonlandırdı.