Erbaa’da 25. Hüseyin Şahin Yağlı Güreşi Hazırlıkları

Erbaa’da 25. Hüseyin Şahin Yağlı Güreşi Hazırlıkları

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 25’incisi düzenlenecek Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri için hazırlıklar devam ediyor.
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, güreşlerin yapılacağı stadyumda incelemelerde bulundu. Hüseyin Şahin Yağlı Güreşlerinin en üst düzeyde gerçekleşmesi, Erbaa Güreşlerinin Türkiye’de hatırı sayılır bir yere gelmesi için komite ekibi ile çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, “Şu anda güreşçilerimizle ilgili organizasyonumuz tamam, hakemlerimizle ilgili tamam, sahamızla ilgili bugün burada denetledik, eksikliklerimizi gördük; inşallah bir iki gün içinde bütün eksikliklerimizi burada gidererek, çadırlarımızı ve tribünlerimizi kurarak hem protokole hem vatandaşımıza hem de güreşçilerimize güzel bir şölen izletmek için hazırlıyoruz” dedi.
Çok önem verdikleri güreşlerin kendileri için de bir ilk olacağını ifade eden Başkan Yıldırım, “İlk defa böyle bir organizasyonu yapacağız. Biz önemsiyoruz ve inşallah bu organizasyon şölen havasında geçecek. Ata sporumuz olan güreşi Erbaa’da sevdirmek ve geliştirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm güreş sever kardeşlerimizi pazar günü yapacağımız güreş etkinliğimize bekliyorum” diye konuştu.
Erbaa Güreş İhtisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özdilek ise 22 başpehlivanın güreşlere katılacağını ifade ederek, “Türkiye’de 60’ın üzerinde başpehlivan var ama aynı günde 3 tane güreş olacak. O yüzden biz 22 tane başpehlivan 30 tane de baş altı pehlivanı buraya bekliyoruz. İnşallah 25. Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri coşku içerisinde geçecek. Tüm sporseverleri Erbaa’ya davet ediyoruz. Kırkpınar’ın altın kemerli başpehlivanı Fatih Atlı burada olacak aynı zamanda onun ustası Bayram Ertan buradalar, yine Kağan Kaya burada olacak” diye konuştu.
GÜREŞİN STARI ERBAA’DA OLACAK
Her bölgeden 2 güreşçi çağırdıklarını ifade eden Özdilek açıklamalarını şöyle tamamladı: “Antalya’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan, Samsun’dan her bölgeden üçer, beşer grup çağırdık. Burada bir gruplar çatışması olacak. Güreşin starı burada. Fatih Atlı kardeşimiz burası da Kırkpınar’ın rövanşı. İlk güreşler Edirne’de yapılıyor son güreşler Erbaa’da yapılıyor. İnşallah bu sene Kırkpınar’ın başpehlivanı Fatih Atlıydı ama Erbaa’nın başpehlivanı daha önemli bence. Erbaa’nın başpehlivanı da sezonu kapatmış olacak. İnşallah diğer arkadaşlar da Fatih Atlıyı burada yenip sezonun son başpehlivanlığını belirleme mücadelesi olacak”