Erdemli Belediyesi Öğretmenleri Yemekte Buluşturdu

Erdemli Belediyesi Öğretmenleri Yemekte Buluşturdu

Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçedeki öğretmenleri ve ailelerini, geleneksel hale getirdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği’nde buluşturdu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, emekli öğretmenlere plaket verdi.
Erdemli Belediyesi’nin Öğretmenler Günü dolayısıyla her yıl düzenlediği Öğretmenler Günü yemeğinin bu yıl 5.’si gerçekleştirildi. Tömük Enerji Otel’de Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun ev sahipliğinde verilen akşam yemeğinde, ilçedeki tüm öğretmenler ve aileleri bir araya geldi. Yemeğe yoğun katılımları dolayısıyla öğretmenlere teşekkür eden Başkan Tollu, yaptığı konuşmada, göreve geldikleri ilk yıldan bu yana bu etkinlikleri düzenlediklerini, bu yıl bu etkinliklerin 5.’sini gerçekleştirdiklerini söyledi. Görevde oldukları müddetçe bu etkinliklere devam edeceklerini belirten Tollu, geçtiğimiz yıllarda Erdemli’de vefat eden öğretmenlerin anısına mevlitler okutulduğunu, onların anısına çeşitli hayratların belediye tarafından hizmete açıldığını anımsattı. Her yıl düzenlenen etkinliklerin Erdemli ölçeğinde şu ana kadarki en büyük Öğretmenler Günü kutlaması olduğuna dikkat çeken Tollu, sadece öğretmenleri değil, onların ailelerini de ağırlamaktan memnun olduklarını kaydetti.
Öğretmenlerin gününü kutlayan Tollu, kendilerini bugüne getiren, yetiştiren ve çocukları, gençleri, yeni nesli yetiştirmeye devam eden tüm öğretmenlerin önünde saygı ile eğildiğini vurguladı. Öğretmenlerin bu ülkenin temeli olduklarının altını çizen Tollu, öğretmenlerin varlığının kendilerine güç verdiğini ifade etti.
Tüm hizmetlerin vatandaş odaklı yapıldığını belirten Tollu, hizmetlerin planlanmasında ve sunumunda öğretmenlerin fikirlerine başvurduklarını da aktardı. Erdemli’yi ortak akılla yönettiklerini dile getiren Tollu, “Son olarak öğretmenlerimizin isteği doğrultusunda ilçemizin ihtiyacı olan Kültür Merkezimizin inşaatına başladık. 2015 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz Kültür Merkezimizi Allah’ın izniyle tüm vatandaşlarımızın hizmetine ve siz değerli öğretmenlerimizin emrine açacağız” dedi.
Öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından Başkan Tollu, emekli öğretmenlere ve daha önce müdür olarak görev yapan öğretmenlere birer plaket sundu. Etkinlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Gökmen de mini bir konser verdi.