Erdoğan'dan Ağrı'da önemli açıklamalar

Erdoğan'dan Ağrı'da önemli açıklamalar

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ağrı'nın tarihi ile kültürü ile gönlümüzde ayrı bir yeri var. Gönlü Ağrı Dağı gibi olan bu şehri birlikte geleceğe hazırlayalım. Gelin bu şehri birlikte kalkındıralım. Bu yüzden 31 Mart'ta iradenize sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu şehir yıllarca terör gölgesi altında çok şeyler kaybetti. Ağrı Dağı'ndan İshakpaşa Sarayı'na kadar nice zenginliğe sahip bu şehrin artık şaha kalkmasının zamanı gelmiştir.

"SAYAN KARDEŞİMİZİN SÖZ KONUSU AĞRI OLUNCA AÇAMAYACAĞI HİÇBİR KAPI YOKTUR"

Sayın Savcı Sayan kardeşimizin söz konusu Ağrı olduğunda bu ülkede açamayacağı hiçbir kapı yoktur. Aynı şekilde ilçelerdeki başkan adaylarımızda çok önemli hizmetler vermek için her türlü hazırlığa sahiptir. Ben cumhurbaşkanı olarak tüm Ağrı'daki belediye başkanlarımla el ele vermek suretiyle Ağrı'yı nasıl kayyumla güzel bir yere getirdik şimdi daha ileriye taşıyacağız.

"SEN AĞRI'YA KAÇ KERE GELDİN?"

Biz halkını sevenin halkıyla beraber olmasını bekliyoruz. Biz Ağrı'yı sadece aşkla sevmekle kalmadık. Aynı zamanda eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle donattık. 17 yıldır ne yaptınız diyor Bay Kemal. Ağrı'da 12 katrilyonluk yatırım yaptık Bay Kemal. Sen Ağrı'ya kaç kere geldin zaten. Burada ne oluyor haberin var mı ya? Sadece eğitimde 4654 adet yeni derslik yaptık. Bilim merkezi yapıyoruz. 

"BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ"

Biz eserlerimizle konuşuyoruz. CHP, HDP baraja karşı çıkar. Ama biz bunları dinlemedik yolumuza devam ediyoruz. Barajımız olacak ki vatandaşımın içme suyu olsun. Ama bunlar benim milletimin refahına ve huzurun düşman. Ağrılı çiftçilerimize bugüne 1.1 katrilyon destek verdik.

5 BİN İSTİHDAM MÜJDESİ

Ağrı'yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde Ağrı’yı bölgenin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. Buradan tüm tekstilcilerimize mesajım var; özellikle Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgede ciddi teşviklerle destekleyeceğiz. Nike buraya geliyor. Fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak. 

"HDP, İSTİKLAL MARŞI'MIZIN VE BAYRAĞIMIZIN DÜŞMANI"

Her kim ezanımıza, bayrağımız, İstiklal Marşı'mıza saldırıyorsa bilin ki hedefi bize saldırmaktır. HDP, İstiklal Marşı'mızın, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsiniz.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZİN İRADESİNİ BATIDA PEŞKEŞ ÇEKİYOR"

Bu devlet hepimizin ortak devletidir. Sınırlarımıza gelenlerin mazlum ve mağdur olup olmadığına baktık. Bu devlet böyle bir devlettir. Bu yüzden devletimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. 31 Mart bu yüzden önemli. Birileri Kürt kardeşlerimizin iradelerine kendi aklınca ipotek koyduğunu düşünüyor. Batıda CHP'ye, sözde İYİ Parti'ye, Saadet'e peşkeş çekiyor.