Erdoğan'dan Mardin'de önemli açıklamalar

Erdoğan'dan Mardin'de önemli açıklamalar

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu şehrin bizim gönlümüzde de ayrı bir yeri var. Sadece 1 yılda 3. kez Mardin'e geliyorum. Bugüne kadar bırakın cumhurbaşkanını başka kim geldi 1 yılda 3 kere sizinle gönül birliği yaptı? Biz Mardinli kardeşlerimizi muhabbetle seviyoruz. Bu şehirdeki her bir eserin verdiği mesaj başkadır. Kartal yuvası diye de bilinen Mardin Kalesi bu topraklardaki kudretimizi anlatır. Tarihi camilerimiz asırlardır kimsye boyun eğmediğimizi anlatır.

"ÇUKUR AÇTILAR"

Son 17 yılda Mardin'e 28 katrilyon liralık yatırım yaptık. 60 bin metrekare millet bahçesi yaptık. Anne, baba, yavrularınızı alıp orada eğleneceksiniz. Oralarda yemyeşil her türlü güzelliğin içinde dinleneceksiniz. Bu sizin hakkınızdı. Terör örgütlerini destekleyenler çukur açtılar. Benim vatandaşıma hayatlarını zehir ettiler. Çukur eylemleri esnasında 240 kilometrelik tahrip edilmiş cadde ve sokağı yeniden biz yaptık. 

"MERAL HANIM UTAN, UTAN"

Birileri ısrarla bölücülük fitnesini içimize sokmaya çalışıyor. neymiş ben HDP'ye oy veren Kürtleri terörist olarak ilan ediyormuşum. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Dün Denizli'de utanmadan sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimi söylüyor. Utan, utan. Sen ne terbiyeden muafsın ya. Avukatlarımı da görevlendirdim.

(HDP'li vekillerin sözleri üzerine) Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam çok meraklıysa Kürdistan Kuzey Irak'ta var. Buyursun oraya gitsin. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Bu bölücülüktür. Arkamızda terör örgütleri var diyorlar. Bizim arkamızda Mardinliler var, Allah'ımız var Allah'ımız. Sizler benim kardeşimsiniz. Ben hiçbir ayrım yapmaksızın yaradılanı Yaradandan ötürü seviyorum.

Meral Hanım utanmadan sıkılmadan yalan söylüyor. Denizlili kardeşlerim onlara nasıl hitap ettiğimi biliyor. Onlar yalanlarla halkımızı kandırmaya çalışıyor. İnşallah 31 Mart onların sonu olacak.