Erdoğan'dan müjde

Erdoğan'dan müjde

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Şırnak kadim şehirlerimizin en kıdemlisidir. Şırnak, Hz. Nuh'un şehridir. Bu toprakların irfanı bize bir olmayı, beraber olmayı dost ve kardeş olmayı öğretir. Bu topraklarda söylenen türküler bize can olmayı, canan olmayı, candan olmayı öğütler. Biz ortak bir tarihin çocuklarıyız. Bizler Alparslan'ın ve Selahaddin'in torunlarıyız. Doğu da biziz batı da biziz. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelen, yan yana saf tutanlarız. Aynı beden aynı ruhuz.Biz bu ülkenin her köşesine, her insanına muhabbetle bağlıyız. Her türlü ve ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu bayrak, bu ezan bu devlet hepimizindir.

"KENDİNE BAŞKA DEVLET ARAYAN İSTEDİĞİ YERE GİDEBİLİR"

Bu bayrağa rengini veren şehit kanları, hepimizin evdadının ortak mücadelesini temsil ediyor. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Bu ülkenin her bir karışı bizim vatanımızdır, kimsenin el sürmesine izin vermeyiz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yok. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir. 

"KATİL ESED'İN BOMBALARINDAN KAÇTILAR"

Şu anda yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteci Türkiye'de. Biz bunları ağırlarken Bay Kemal ne diyor siz burada vergi ödüyorsunuz Suriye'den gelenler ödüyor mu diyor. Bunlar nereden kaçmak zorunda kaldılar? Katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bize sığındılarsa biz ev sahipliği yapmayacak mıyız? Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki. Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz. 

"ŞİMDİ YENİ BİR ŞIRNAK VAR"

Neydi buraların hali. Çöplük, çamur, çukur sokaklarda kanalizasyon akıyordu. Binalar durulacak gibi değil. Biz buraya bakanlığımızla girip bu güzel binaları sizin için yapmadık mı? Benim Şırnaklı kardeşime bunlar yakışır. Şimdi yeni bir Şırnak var. Terör örgütünün desteğindekilerle değil sizlere gerçekten sahip çıkacak AK Parti iktidarı ile yerel yönetimde Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın. 20 gün kaldı. Asla korkmak, yılmak yok. Kaleyi de kadın kardeşlerim fethedecek. 

BÖLGE HASTANESİ VE STADYUM MÜJDESİ

Cizre stadyumumuz kullanılamaz durumda biz de Cizreli kardeşlerimizin sesine kulak vererek ilçemize 10 bin kişi kapasiteli stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Sosyal yardımlarda Şırnaklı ihtiyaç sahiplerimizi, şehit yakınlarımıza, engellilerimize 2.5 katrilyon liralık kaynakla destekledik. Sağlıkta Şırnak ve Cizre'ye 150'şer yataklı hastane yaptık. Şırnak'a son 17 yılda toplam 56 sağlık tesisi yaptık. Şırnak'a şehir hastanesi standardında 500 yataklı muhteşem bir bölge hastanesi kazandırıyoruz. Aynı şekilde Beytüşşebap'a 50, Uludere'ye 40 yataklı bir hastane yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İmar Barışı ile 26 bin Şırnaklı kardeşimizin sorunlarını çözdük. Şırnak Şerafettin Elçi havalimanımızı şehrimize kazandırdık. Yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 422 bine ulaştı. Şırnaklı çiftçilerimize toplam 596 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Bu yıl Cizre'ye önümüzdeki yıl da Silopi ve İdil'e doğal gaz vereceğiz. Cizre organize sanayi bölgemizin elektrik sorununu bu yıl çözüyoruz.

"ÇOCUKLARINIZI DAĞLARA KİM KAÇIRDI?"

Çocuklarınızı dağlara kim kaçırdı? Bu teröristler değil mi? Bunlara izin verecek çocuklarımız yok. Bunun için sağlam duracağız. Ben Diyarbakır Belediyesi'nin önünde oturan anneler ben Başbakan iken ziyaretime geldiklerini ben unutamıyorum. Çünkü çocukları Kandil'e kaçırılmıştı. Artık bu ülkenin analarının terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülümüz kalmadı.