Erdoğan'dan seferberlik çağrısı!

Erdoğan'dan seferberlik çağrısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı “21 Mart Dünya Ormancılık”, “22 Mart Dünya Su” ve “23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri” ve Nevruz Bayramı nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir tören düzenledi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda davetli katıldı.

Program çerçevesinde ayrıca 2016 Çınar Yılı Projesi ile 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi’nin startı verildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün ‘yenigün’ anlamına gelen Nevruz, yani bahar bayramını da burada kutluyoruz. Nevruz tabiata duyulan sevgi ve hoşgörünün ortak simgesi olan bir bayramdır. Nevruz vesilesi ile bütün vatandaşlarımızın birlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ettiğimiz böyle güzel bir günde hepinizin Nevruz Bayramını tebrik ediyorum. Nevruzu bayram olarak değil, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda lanetliyorum. Bugün burada bir bayram kutluyoruz. Bu programla 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurulması ve 200 bin çınar ağacı dikim eylem projesini Nevruz Bayramı’nda başlatıyoruz” dedi.

Türkiye’nin, tarihinin en büyük ve en kanlı terör saldırısı dalgalarından biri ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, “Geçtiğimiz Temmuz’dan bu yan PKK ve onunla birlikte hareket etme kararı alan çok sayıda terör örgütü, insani ve ahlaki ölçü tanımayan saldırıları ile ülkemizi hedef almakta. Terör ile mücadele eden güvenlik güçlerimizden verdiğimiz şehitleri ve şehirlerimizde canlı bomba saldırısında kaybettiğimiz masumların acısını hissediyoruz. Terör örgütlerinin, ülkemizi kendi kanlı gündemlerine hapsetme amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini iyi biliyoruz. Bir yandan acımızı yaşar, terörle mücadelemizi kesintisiz sürdürürken aynı zamanda hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten geri durmuyoruz. Devlet ve millet olarak, bu terör musibetinin üstesinden mutlak geleceğiz. Bize korkmak yaraşmaz, bize korkmak yakışmaz, biz korkuyu korkutanlardan olacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milletimiz bin yıldır bu topraklarda bölücü terör örgütü gibi kendini hedef alan nice tehdidin üstesinden geldi. Alah'ın izni ile bu tehdidin de üstesinden geleceğiz. Devletimiz askeri ile polisi ile istihbaratı ile terör örgütleri ile ve arkalarındaki güçlerle mücadele ediyor. Terörün yeni yöntemlerine karşı biz de yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki birliğinizi, beraberliğinizi güçlü tutun. Bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehiri budur. Bölgede istediğini elde edemeyen terör örgütleri, büyük şehirlerimizdeki rastgele eylemleri ile sivil halkımızı hedef almayı başladı. Bugüne kadar milletle savaşıp da başarılı olan bir terör örgütü yoktur. Olmaz ve olamayacaktır.

Buradan milletime çağrıda bulunuyorum. Terör örgütlerine karşı Malazgirt ruhu ile Anadolu Selçuklu ruhu ile Söğüt’de dikilip 24 milyon kilometrekareyi kaplayan ulu Osmanlı çınarı azametiyle, Çanakkale ve Kurtuluş savaşı azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum. Terör örgütlerini darmadağın etmek, mensuplarının başlarını ezmek Türkiye için kolaydır. Önemli olan bizim millet olarak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize güçlü şeklide sahip çıkarak terörün karşısında dimdik ayakta durmamızdır. Bunu başardığımızda ne terör örgütleri ne de arkalarındaki güçler bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Onlar ne kadar çok kan dökerlerse milletimizin bağlarını o kadar gevşeteceklerini sanıyorlar. Halbuki bizim için şehitlerimiz ve gazilerimiz millet olarak varlığımızın ve birliğimizin en büyük teminatıdır. Tedbiri elden bırakmadan terör örgütlerinin üzerine en şiddetli şekilde gitmeye devam edeceğiz. Rabbim kamu görevlilerimizin ve onlar yardım eden herkesin yardımcısı olsun”.