Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Erdoğan'dan son dakika Afrin açıklaması: Bedelini ağır öderler

Afrin'e girmeye çalışan rejim yanlısı teröristlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Akşam saatlerinde pikaplarıyla on kadar Afrin'e doğru hareketleri tespit edilmiş, fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya da şimdilik kapanmış vaziyette. Bunun bedelini çok ağır öderler " dedi.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan son dakika Afrin açıklaması: Bedelini ağır öderler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rejim yanlılarının Afrin’e girdiği iddialarına ilişkin,”Bugün Akşam saatlerinde pikaplarıyla on kadar Afrin’e doğru hareketleri tespit edilmiş, fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya da şimdilik kapanmış vaziyette.Terör örgütlerinin kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara  fırsat vermemiz mümkün değil,bedelini çok ağır öderler” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Kıymetli mevkidaşımla ilişkilerimizin tüm boyutlarını ele aldığımız ve potansiyel işbirliği imkanlarını değerlendirdiğimiz, ikili görüşme ardından heyetlar arası görüşmeyi gerçekleştirdik. İki ülke arasındaki , ticari, siyasi ve kültürel ilişkilerimize yakışır şekilde çok daha üs seviyelere çıkartılması konusundaki irademizi teyit ettik. İkili ticaret hacmimizin ortak çabalarla çok daha yukarılara taşınabileceiğine inanıyorum. Bu amaçla iş adamlarımızı teşvik etmeye, iş dünyasında gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Bugün yaptığımız görüşmelerde aynı iradenin  İvanov tarafından da sergilenmesi bizleri ayrıca memmun etmiştir. Makedonya’daki yatırımları da arttırmak arzusundayız. Önümüzdeki dönemde çok daha fazla Türk şirketi Makedonya da faliyet gösterecek. Makedonya terörle mücadele konusunda da işbirliğimizi artırmakta kararlı olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı ile ortaya koymuştur. Özellikle FETÖ her iki ülke içinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu örgütün kökünü dünyanın her tarafında kazımak noktasında kararlıyız ” diye konuştu. 

“FIRSAT VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL,BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDERLER

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı İmzaladı: 31 Aralık 2025’e Kadar ÜCRETSİZ! Kaçırmayın!
Afrin'e girmeye çalışan rejim yanlısı teröristlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Akşam saatlerinde pikaplarıyla on kadar Afrin'e doğru hareketleri tespit edilmiş, fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya da şimdilik kapanmış vaziyette. Bunun bedelini çok ağır öderler " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rejime yakın milislerin Afrin’e gireceği yönündeki iddialara ilişkin son saatlerde yansıyan yeni haberler var, Rejim tarafından gelen milislere bir müdahale olduğu yönünde. Sahadaki son durum nedir ?  Sorusunu şöyle yanıtladı:”Bugün Akşam saatlerinde pikaplarıyla on kadar  Afrin’e doğru hareketleri tespit edilmiş, fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya da şimdilik kapanmış vaziyette.Terör örgütlerinin kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara  fırsat vermemiz mümkün değil,bedelini çok ağır öderler.” 

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’un konuşmasından satırbaşları:

Makedonya’da huzur ve barışın korunması önem teşkil ediyor. Türkiye Makedonya’ya geleneksel desteğini de sürdürmektedir.

Stratejik amaç ve önceliklere gelince Türkiye’ye şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu noktada Türkiye tarafından Makedonya Cumhuriyeti Ordusu’na maddi ve lojistik desteği açısından teşekkürlerimizi sunuyorum. 

Tüm bölgenin karşılaştığı güvenlik sorunu göz önünde bulundurulursa daha sıkı bir iş birliği gerektiği konusunda hem fikir olduk. Terör konusunda egemenlik hakları ve dünya çapında da uluslararası terörizmin önlenmesi konusunda mutabık kaldık. FETÖ ve diğer terör örgütleri tarafından nasıl zarar gördüğünüzün farkındayız. Her türlü terörün farkındayız.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler