Erdoğan, Hollande ile terörü konuştu!

Erdoğan, Hollande ile terörü konuştu!
Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hollande ise Erdoğan'ın güvenli bölge fikrine destek verdi.

Erdoğan ve Hollande Suriye ve Irak’taki son gelişmeler ışığında IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele ve bu konuda yapılması gereken işbirliğini görüştü.

Erdoğan Türkiye olarak Kobani’den IŞİD teröründen kaçan yaklaşık 200 bin kişiye de kapıları açtıklarını, kendilerine yardım eli uzatılan bu insanlardan yaralı olanların tedavisinin Türk hastanelerinde yapıldığını Hollande’a anlattı. Bu çerçevede 2 Ekim 2014 tarihinde TBMM’de tezkerenin kabul edilmesinin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Erdoğan, görüşme Suriye’de uçuşa yasak bölge ve yerlerinden edilen insanlar için bir güvenli bölge oluşturulmasının önem taşıdığını da belirtti.

Görüşmede, Irak’taki yeni hükümetin kapsayıcı bir yaklaşımla ülkedeki tüm kesimleri kucaklamasının, halihazırdaki ordunun profesyonel bir yapıya kavuşturulmasının önemli olduğuna da değinildi. Görüşmede Erdoğan ve Hollande en kısa sürede bir araya gelme konusunda sözleşti.

HOLLANDE DESTEK VERDİ

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise, "Cumhurbaşkanı (Hollande), Suriye'nin kuzeyinde katliamların engellenmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye ve Türkiye arasında yerlerinden edilmiş insanların misafir edileceği ve korunacağı bir tampon bölge oluşturulması önerisine destek verdi" denildi.