Erdoğan'ın çağrısı Kosova'da yankı buldu

Erdoğan'ın çağrısı Kosova'da yankı buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarla Kosova halkının yeniden sevgisini kazandı. Zirveye katılan İslam ülkelerine seslenen Erdoğan, ‘Kosova’yı tanımamış ülkelerin olması bizi üzmektedir’ sözlerini sarf etti.

Erdoğan; “Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi henüz İslam ülkelerinin tamamı tarafından tanınmamış devletlerle ilgili diplomatik adımların bir an önce atılması gerekiyor. Bunu da yine gündeme getirdim. Hala 56 İslam ülkesi içerisinde Kosova'yı tanımamış ülkelerin olması da bizi üzmektedir. Yani burada 'işte biz şundan dolayı tanıyamıyoruz' gibi bazı gerekçelerle bu işi ertelemelerini anlamakta zorlanıyorum. “ ifadelerini kullandı.

KOSOVA’DA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Erdoğan’ın yüzlerce İslam ülkesine yaptığı bu çağrı Kosova’da adeta coşkuyla karşılandı. Sosyal medyada açıklamadan dolayı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Kosovalılar şu mesajları paylaştı;

''KEŞKE SENİN GİBİ BİR TANE DE BİZDE OLSA''

Bir kullanıcı, “Onlar (Kosova’yı kabul etmeyen İslam ülkeleri) gayrimüslimleri seviyor, şükür ki sen (Erdoğan) onlara anlatıyorsun”, bir diğeri ise “Allah bu Sultanı korusun” ifadeleriyle sevgisini dile getirirken bir diğer kullanıcı “Ah be Sultanım, canım, keşke senin gibi bir tanede bizde olsa” ifadelerini kullanarak Erdoğan’a olan sevgilerini ülkelerinin liderlerindeki eksikliğe dem vurarak belirtiyorlar.