Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Erdoğan'ın Irak açıklamalarına ABD'den yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby düzenlediği günlük basın toplantısında, "Irak’ta konuşlandırılan Türk güçleri uluslararası koalisyonun bir parçası değildir" dedi.

Yayınlanma:
Erdoğan'ın Irak açıklamalarına ABD'den yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türk askerinin Başika’daki varlığı ve Musul operasyonu ile ilgili açıklamada bulundu. Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk askerinin Musul operasyonlarına katılacağı ve Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye yönelik açıklamaları hatırlatılması üzerine, “Uzun zamandır söylüyoruz ve Cuma günü McGurk’ün de söylediklerini duydunuz. Irak’ın tüm komşuları Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymalı. Irak’ta konuşlandırılan Türk güçleri uluslararası koalisyonun bir parçası değildir. Başika’daki durum Irak ve Türk hükümetlerinin çözmesi gereken bir konu” ifadelerini kullandı.
İki ülke arasındaki diyalogun devam etmesini desteklediklerini bildiren Kirby, “Her iki ülke de ortak düşmanları, ortak düşmanımız DAEŞ’e karşı odaklanmalı. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda DAEŞ ile mücadele kapsamında tüm tarafların atacakları adımları koordine etmelerinin zorunlu olacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

John Kirby, İbadi’nin bir basın toplantısında “Askeri istihbarat, silahlar, eğitim Türkiye’den sağlanıyor” ifadelerinin yer aldığı görüntülerle ilgili olarak ise, “Bu görüntüleri görmedim. Başbakan İbadi, bunu kamu önünde açıkça dile getirdi. Onların, koalisyonun bir parçası olarak orada bulunduklarını düşünmüyoruz. Irak ve Türkiye’nin bu konuda diyalog yoluyla çalışmalarını istiyoruz” dedi.

Yerel yetkililerin Musul operasyonunun birkaç gün içinde başlayacağı yönündeki açıklamaları hatırlatılan Kirby, “Buna Irak hükümeti karar verecek. Bu Irak’ın planı ve Irak’ın stratejisi. ABD, geçmişte olduğu gibi Irak güvenlik güçlerinin Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonlara destek verecektir. Hazır olduklarında doğru zamanı seçeceklerdir” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby düzenlediği günlük basın toplantısında, "Irak’ta konuşlandırılan Türk güçleri uluslararası koalisyonun bir parçası değildir" dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler