Erdoğan, "İslam düşmanlığı toplu katliam boyutuna ulaşmıştır"

Erdoğan, "İslam düşmanlığı toplu katliam boyutuna ulaşmıştır"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yakınlarına, akademi dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz her ilim insanımızın bizim dünyamızda yeri doldurulamaz bir boşluk bırakıyor. Geçen yıllarda Halil İnalcık, Kemal Karpat gibi her biri kendi alanında gerçekten çok çok önemli isimleri ardı ardına darı bekaya uğurladık.

Bugün de Beril Dedeoğlu’nun vefatı vesilesiyle bir aradayız. Beril hocamız, bakan, rektör, YÖK üyesi, Cumhurbaşkanlığı kurul üyesi sıfatlarıyla uzun zamandır birlikte çalıştığım bir mesai arkadaşımdı. Kendisi görev yaptığı her yerde gerçekten birikimli, üretkenliği, çalışkanlığı, nezaketi ve hanımefendiliğiyle sevilen, saygı duyulan bir isim olmuştur.

Uluslararası ilişkiler arasında yerli ve milli bakış açısıyla yaptığı değerlendirmeler her zaman ufkumuzu aydınlatmıştır.

Birlikte planladığımız daha çok çalışma vardı

YENİ ZELANDA'DAKİ KATLİAM HAKKINDA

Yeni Zelanda'da cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum.

Yeni Zelanda'daki saldırıyla İslam düşmanlığı toplu katliam boyutuna ulaşmıştır. Fevri bir davranış olarak geçiştirilemeyeceği aşikardır. Kaldı ki ortada ülkemi Anadolu ve Batı olarak ayıran bir terörist, bir katil var. Dünyayı tedbir almaya davet ediyorum.