Erdoğan: Kutsalımıza dokunan çocuk olsa bile bedel ödeyecek

Erdoğan: Kutsalımıza dokunan çocuk olsa bile bedel ödeyecek

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan Lice'de indirilen bayrakla ilgili, "Benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olun. İçişleri Bakanı teftişi başlattı. Bunun çocuk olması bizim ilgilendirmez. Çocuk bizim kutsalımızı indiriyorsa bedelini ödeyecektir. Çocuktur diye böyle saldırmak suretiyle buna sessiz kalmamız mümkün değil. Direğe tırmanıyor ve kutsalımızı indiriyor. Askerdir, komutandır herkes bedelini ödeyecek. Halkıma çağrı yapıyorum, çözüm sürecine karşı bu provokasyonlara dik durmamız lazım. Yol kesmek eşkiya işidir. Gerekli talimatlar bakanlara verildi. Kimse huzurumuzu ortadan kaldıramaz." dedi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz kardeşimle birlikte başkanlık ettiğimiz toplantıyı bitirmiş bulunuyoruz. İkili görüşmelerde ve heyetler arasındaki görüşmelerde gerçekten verimli bir toplantı oldu ve bu vesileyle imzalanan 10 ayrı sözleşme oldu. Bunların da her iki ülke içinde hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye ve İran bu bölgenin en köklü iki devleti. Ortak kültürel değerlerimiz var.

''İKİ ÜLKE İŞBİRLİĞİNE HAZIR''

Ruhani: Türkiye ve İran’ın istişareleri, daha fazla işbirliği yapması şiddet ve aşırılıkla, terörizmle mücadele için çok önemlidir. İnanıyorum ki iki ülke de bu konuda işbirliğine hazırdır. Şiddet ve aşırılıklar iki ülkenin de zararınadır. Geçmişte bölgedeki şiddete ses çıkarmayan batılı ülkeler bugün pişmandır. Bugün pişman olmayanlar da yarın olacaktır. İki ülkenin işbirliği bu konuda çok önemli olacaktır. İki ülke dış işleri bakanları büyük rol alabilir. Bakanlarımız geçen senelerde sürekli görüşmeler yaptılar. Terörizmle mücadele hepimizin görevidir ve özellikle de iki ülke için bir farz ve gerekliliktir.

DOĞALGAZ KONUSU

Doğalgaz konusunda hem sayın Başbakan’ın yaptığı ziyarette hem de bugün görüşmeler yaptık. İki bakanımız bu gece oturup görüşmeleri çok hızlı bir şekilde sonuca varabilmek için devam ettirecek. Gazın fiyatı çeşitli parametrelere bağlı ve bu kadar kolay değil karar vermek.

''UCUZ GAZ İÇİN ARAYIŞTAYIZ''

Erdoğan: İki bakanımızı görevlendirdik ve çalışacaklar. Arzu ederiz ki bu konuyu neticelendirecekler. Halkımıza daha ucuz doğalgazı nasıl halkımıza verebiliriz, bunun arayışı içindeyiz. Bu gece bakanlarımız çalışacaklar, temenni ederim ki bu gece bir neticeye varılır.

"HERKES BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Bayrak indirilmesi konusu, bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. Konuyla ilgili teftiş başlatıldı. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı olacaktır. Çocuktur diye bizim bayrağımıza, kutsalımıza saldırılmasına müsaade etmemiz mümkün değil. Direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor. Orada bulunan askerdi, komutandı hepsi bunun bedelini ödeyecektir.

''YOL KESMEK EŞKIYA İŞİDİR''

Halkımıza çağrıda bulunuyorum. Bütün bunlar çözüm sürecini bozmaya yönelik adımlardır. Bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. Annelerin gösterdiği tavrı herkesin aynı şekilde göstermesini istiyorum. Yol kesmek eşkıya işidir. Bundan böyle bunu yapanlar da bedelini ödeyecektir. Gerekli talimatlar verilmiştir. Kimsenin ülkemizin huzurunu bozmaya hakkı yoktur.