Erdoğan: O bayrağı indireni indireceksin

Erdoğan: O bayrağı indireni indireceksin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına ekonomideki büyüme rakamlarına vurgu yaparak başladı.

Türkiye ekonomisinin, 2014'ün ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüdügünü hatırlatan Erdoğan, "Türkiye çok farklı bir konumda olduğunu dünyaya gösterdi. 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı Türkiye bugün bu rakamlara ulaşamayacaktı" dedi.

17 ve 25 Aralık darbe girişiminde, bazı işadamlarını iddianamenin içine almak için çok şaşırtıcı ve ürpertici kriterler kullanıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Anayasa, yasalar değil şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu gazete veya gazeteler bir hukuk kriteri olarak kullanıldı... Hukuk yoluyla bu ve buna benzer girişimlerin hesabı görülecek. Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline, istiklaline özellikle Türkiye'nin kardeşliğine ekonomisine tuzak kurma hakkı yoktur, haddi de yoktur."

İNDİRECEKSİN GEREĞİNİ YAPACAKSIN
Türkiye'de terör meselesi üzerinden yeni bir senaryo devreye alınmak istendiğine dikkati çeken Erdoğan, "Gezi olaylarında başarısız oldular, 17, 25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız oldular, şimdi terör meselesi üzerinden yeni bir senaryoyu devreye alma hazırlığı içindeler. Dou ve Güneydoğu'da bazı il ve ilçelerde sergilenen şımarıklığın artık sınırları zorlar bir noktaya geldiğini görüyoruz" dedi.

Diyarbakır'da Türk bayrağına yönelik saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Garnizonun içine girip de bayrağı indireni, orada her halukarda neyse alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun.  Herhalde ben Ankara'dan gelip orada bayrağı indireni oradan indirmeyeceğim. Oradaki görevli indirecek. Askerin, polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse onu yapacaksın. Bıçak sırtında ilerlediğimiz bir süreçte, akbabaların pusuda beklediği böyle bir süreçte 77 milyon bu gerilim tuzağına, bu istismar tuzağına düşmeyeceğiz. Terör örgütünün yaptığı alçakça eylemleri benim Kürt kardeşime hiçkimse genellemesin. Ne HDP ne de terör örgütü benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyor. Kürt kardeşlerimizle aramıza bunlar giremediler ve giremeyecekler."