Erdoğan: O fotoğrafları Putin'e verdim

Erdoğan: O fotoğrafları Putin'e verdim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler veren Erdoğan, Afrin'de Rus askerleriyle YPG'lilerin fotoğrafıyla ilgili rahatsızlığı Putin'e ilettiğini söyledi. Putin'in "Bizim askerimiz böyle bir şeyin içinde olamaz inceleyeceğim" dediğini ileten Erdoğan, "Bundan sonraki süreç sayın Putin'e kalmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı, Putin'in de bir Kürt devletine olumlu bakmadığını belirterek "İdlib ve beş ayrı bölgede çatışmasızlık bölgesi öneriliyor. Temenni ederim bu sağlanırsa Suriye sorununun yüzde 50'si çözülmüş olur" diye konuştu. Erdoğan, Astana görüşmelerini çok önemsediğini vurguladı.Cumhurbaşkanı, Çin Devlet Başkanı ve Rusya Devlet Başkanı ile Çin'de üçlü bir görüşme yapılacağı bilgisini de verdi.

AK PARTİ'YE DÖNÜŞ 

Uçakta konuşulan başlıklar arasında Erdoğan'ın 33 ay aranın ardından AK Parti'ye dönüşü de vardı." Görev tebliği edilirse neler yapılacağını orada dillendireceğiz" diyen Erdoğan, "Şu gerçek ki böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Böyle gelmiş böyle gitmez" ifadelerini kullandı.Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınması sorusuna ise ellerini açarak vücut diliyle yanıt verdi.Erdoğan gazetecilerle konuşmasında anamuhlefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi: Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ana muhalefet yoksunu bir ülke haline getiriyor

DOMATES AMBARGOSU
Rusya'nın domates ambargosuyla ilgili Erdoğan, "Gerekirse alternatif pazarlar da bulunur. Karar oradaki üreticileri korumak adına" diye konuştu.