Erdoğan: Teşekkür bile beklemiyoruz

Erdoğan: Teşekkür bile beklemiyoruz

Başbakan Erdoğan, Balyoz Davası'ndaki tahliyelerle ilgili, "CHP, MHP, şu bu filan hepsi şu anda havalara girmişler. 2010 referandumunda "evet' oyları yüzde 58 ile sandıklardan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? Biz şu anda onlardan teşekkür bile beklemiyoruz ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, partisinin il Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

"YÜZDE 58 OLMASAYDI İÇERİDEN ÇIKAMAZLARDI"

12 yıl boyunca kendi iktidarları için değil, ülke, vatan, bayrak ve millet için çalıştıklarını ifade ederek, yaptıkları her reformu sandığı, milli iradeyi ve demokrasiyi perçinlemek için yaptıklarını belirtti. 2010 referandumunu örnek veren Erdoğan, Balyoz Davası'ndaki tahliyelere işaret ederek şöyle devam etti:

"Şu anda 230 aşkın insan Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurudan hareketle, hepsi dışarı çıktı. CHP, MHP, şu bu filan hepsi şu anda havalara girmişler. 2010 referandumunda "evet' oyları yüzde 58 ile sandıklardan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna "hayır' diyenler şu anda "evet' oylarının neticesini aldılar. Bunu iyi görmemiz lazım. Bu ne demektir? Biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. Onlar huzursuzluk için çalışanlar, "hayır' dediler. Her türlü şeyi yaptılar ama biz bireysel başvuru hakkını getirdik. AİHM'e gitseydiler, oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. AİHM lehlerinde bile karar verse, biz Türkiye olarak belli bir bedel öderiz, yine orada kalmaya devam ederler. Olayın aslı bu. Yani içerden çıkamazlardı. Şimdi hepsi içerden çıktı mı? Çıktı. Biz şu anda onlardan teşekkür bile beklemiyoruz ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter."

"EĞER BU OLMASAYDI, BUGÜN YİNE ORADAYDINIZ"

"Kalkıyorlar açıklama yapıyorlar, 'Bu ülkede artık Anayasa Mahkemesi olduğunu gördük', 'Ağır ceza mahkemelerinin olduğunu gördük ' Hepsi iyi güzel de, bu iktidarın 2010 referandumundaki halkıyla bütünleşerek aldığı yüzde 58'i niye görmüyorsun? Önce onu gör. Size bu imkanı getiren o yüzde 58 ve o zemini hazırlayan Ak Parti'dir. Eğer bu olmamış olsaydı şu anda siz yine orada kalacaktınız. Bu zemini hazırlayan Ak Parti iktidarıdır."