Erdoğan "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazırdır"

Erdoğan "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazırdır"

BM iklim zirvesinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye kritik kümelenme oluştuğu taktirde iklim değişikliğiyle ilgili üzerine düşeni yapmaya hazırdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da BM iklim zirvesinde bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Özellikle finansman konusunda sözlerin bir an önce yerine getirilmesi şarttır. Yeni rejimin müzakerelerinde gerekli ortamın oluşturulması gerekiyor. Türkiye kritik kümelenme oluştuğu taktirde iklim değişikliğiyle ilgili üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede sanayi devriminden itibaren tarihsel sorumluluğa sahip gelişmiş ülkeler, salınım azaltımı, finansman ve teknoloji desteği konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmelidir. 1990-2012 döneminde, iklim değişikliği ile mücadelede hayata geçirdiğimiz politikalar sayesinde, salım miktarından yüzde 21 oranında düşüş sağladık. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede sanayi devriminden itibaren tarihsel sorumluluğa sahip gelişmiş ülkeler, salınım azaltımı, finansman ve teknoloji desteği konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmelidir. Ekonomideki korban miktarı da yarı yarıya azaltıldı.

Salım projeksiyonları 2015’in ilk yarısında tamamlamayı planlıyoruz. Müzakere sürecinde önemizde kısa bir süre var. Bu süreçte mümkün olduğunca yapıcı davranmalıyız" dedi.