Erdoğan'a Facebook üzerinden hakareti müdürlükten etti

Erdoğan'a Facebook üzerinden hakareti müdürlükten etti
Trabzon'da yaklaşık 8 ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından  Erdoğan’a ’hakaret ettiği’  gerekçeyle şikayet edilen okul müdürü başka bir okula öğretmen olarak verildi. 

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, bununla ilgili tüm hukuki süreçleri sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan idari soruşturmada ifadesi alınan Engin Nur, söz konusu paylaşımında eleştiri olduğunu, ancak hakaret etmediğini belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Engin Nur, 4 ay önce müdürlük görevinden alınarak Arsin İlçesi’ndeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’ne tarih öğretmeni olarak atandı. Öğretmen Engin Nur hakkında müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda da, ‘devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldı. Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma sonrası öğretmen Engin Nur hakkında dava açılıp açılmayacağına karar verilecek.

EĞİTİM- SEN’DEN TEPKİ

Bu gelişmelerin ardından Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, konuya ilgili olarak açıklama yaptı. Soruşturmaya tepki gösteren ve söz konusu paylaşımda hakaret değil, kişisel kanaat olduğunu kaydeden İkinci şöyle konuştu:

"Üyemiz, sosyal paylaşım sitesi ortamında seçimle iş başına gelmiş olan siyasi iktidarın uygulamalarına dair kanaatini demokratik eleştiri, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında beyan etmiştir. Paylaşımlarında herhangi bir hakaret ve kişilik hakları saldırı unsuru bulunmamaktadır. Yaşanan gerçeklik, sahte bir isimle tamamen siyasi karşıtlık ve hasımlık üzerinden üyemizin mağdur edilme ve zor durumda bırakılma çabasıdır. Sendika olarak üyemizle ilgili tüm hukuki süreçleri sonuna kadar işleteceğiz."