Erdoğan'dan Gül'e tepki

Erdoğan'dan Gül'e tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Büyükelçileri ile bir araya geldiği toplantıda, Mısır'da darnebin ardından yapılan seçimlerle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Abdulfettah es -Sisi'yi tebrik eden devlet başkanlarını eleştirdi. Erdoğan, "Darbeyle gelen cumhurbaşkanı sözde bir seçimden sonra tebrikler gitmiş. Biz böyle bir tebriği kabul etmiyoruz." dedi.

GÜL'E DE TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan, bu sözleriyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de tepki göstermiş oldu. Zira Gül de geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Sisi'ye tebrik mesajı göndermiş, iyi dileklerini iletmişti. Gül'ün bu tebrik mesajı büyük şaşkınlık yaratırken, Erdoğan konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etmişti. Böylece Erdoğan ilk kez yorum yapmış oldu.

"BÖYLE BİR TEBRİĞİN BİZCE ANLAMI YOK, BİZ DARBE YÖNETİMİNİ TEBRİK ETMEYİZ"

İşte Erdoğan'ın toplantıdaki o açıklamaları:

"Mısır kilit önemde bir ülkedir. İşleyen bir demokrasiye sahip olmasını arzuluyoruz. Bu arzumuzu ısrarla gündeme getiriyoruz. Tamamen insani ve demokratik bir tavır sergiledik. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bunu bu bakımdan söylemek durumundayız. Mısır'da sandıkla gelmiş yüzde 54 oy almış bir Mursi yönetimini biliyorsunuz askeri darbe ile devirmişlerdir. Ama batılı dostlarımız dünya ne yazık ki buna bir darbe diyememiştir. Darbe demediği gibi daha sonra darbeyle gelen bu zatın dostlar alışverişte görsün mantığıyla yaptığı cumhurbaşkanlığı seçimiyle de orada güya bir seçim kazanmış ve sözde bir seçim kazanmış bunun neticesinde de kendisine tebrikler gitmiştir. Böyle bir tebriğin bizce bir anlamı yoktur. Çünkü biz bir darbe yönetimini tebrik edemeyiz. Bunu çok açık net söylemek zorundayım."