Erdoğan‘dan izleme heyeti açıklaması!

Erdoğan‘dan izleme heyeti açıklaması!

 Erdoğan, "Ben gazetelerden okuyorum. Böyle birşeyden doğrusu benim haberim yok. Şunu da çok net söylüyorum ben olumlu bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil." dedi.

Erdoğan'nın konuşmasından satır başları:

- Tatar ve Ahıska Türkü kardeşlerimiz var. Büyük sürgün ve acılar yaşayan kardreşlerimiz yaşanan gerilimden çok ciddi bir şekilde etkileniyorlar. Türkiye olarak ilgili kurumlar aracılığı ile kardeşlerimizin durumunu takip ediyoruz.
- Kardeşlerimiz için neler yapacağımız konusunda fikir alışverişinde bulunacağız.

- İçinde bulunduğumuz coğrafya sancılı bir dönemden geçiyor. Ukrayna, Suriye, Yemen.... Biz bu süreçte komşuluk ve kardeşlik görevimiz neyse onu yapacağız. Ülkelerde yaşanan gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Bölgesel ve ulusal tüm aktörlerle iletişim halindeyiz.

-Komşumuz Ukrayna ve halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Bu konuları tefarruatlı bir şekilde değerlendireceğiz. Onları dinleyeceğiz. Biz Ukrayna'nın doğusunda yaşanan krize kalıcı çözümün barışla olacağına inanıyoruz. 12 Şubat paketini bu konuda önemsiyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ziyaretimizin Ukrayna ve Kırım'daki kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

IŞİD'E KATILAN YABANCILAR

- Bizim ülkemizde yakalanan yabancıları iade etmeye devam edeceğiz.

TUNUS SALDIRISI

- Tunus'ta yaşanan büyük bir katliam ve cinayettir.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE İZLEME HEYETİ

- Ben gazetelerden okuyorum. Böyle birşeyden doğrusu benim haberim yok. Şunu da çok net söylüyorum ben olumlu bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil. Bu işler istihbarat teşkilatlarıyla yürür. Bu işin yükümlüsü hükümet ise başladığı şekilde devam ettirmelidir. Bunlar benim samimi düşüncelerimdir.