"Erdoğan'ın eserlerini okutacak halim yok"

"Erdoğan'ın eserlerini okutacak halim yok"
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü  Abdullah Öcalan'ın iki eserinin kıyaslanması sorusuyla ilgili "Tayyip Erdoğan'ın metinlerini okutacak halim yok herhalde, tabii ki Öcalan'ın metinlerini okutacağım" dedi.

Abdullah Öcalan'ın eserlerinin kıyaslanmasını sınav sorusu olarak sorduğu içinöğretim üyesi hedef haline getirilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ünlü, sınavda böyle bir soruyu Türkiye Akademi çalışmalarında artık Türk Devleti'nin Kürtlere karşı uyguladığı politikaların okutulması amacıyla sorduğunu dile getirirken, söz konusu metinlerin Kürt meselesini Türkiye Tarihi'nde incelerken kurucu metinler olması bakımından önemli olduğunu belirtti.

"Sonuçta bu düşüncenin gelişimi üzerinden bir sürü şey oldu Türkiye'de, bir savaş sürdü, insanlar öldü, hala da ölüyor. Böyle bir derste bunların bilinmesi, okutulması kadar normal bir şey yok. Tayyip Erdoğan'ın metinlerini okutacak halim yok herhalde, tabii ki Öcalan'ın metinlerini okutacağım" diyen Ünlü, kendisine yapılan tehditlerin, hedef göstermelerin hiçbir etkide bulunamayacağını söyleyerek çalışmalarına devam edeceğini belirtti.