Erdoğan'ın gideceği tarihi açıkladı

Erdoğan'ın gideceği tarihi açıkladı

30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 15 oy alan ancak buna rağmen zafer konuşması yapan Bahçeli, AK Parti'nin aldığı yüzde 45'lik rekor oyu ise "ders" olarak niteledi.  


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin oylarını yüzde 38'den 45'e artıran iktidar için "geri sayımın başlangıcı" olduğunu belirterek, "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İlk dersini 30 Mart'ta alan Başbakan Erdoğan, ikinci dersini 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacak. Çankaya'ya çıkacağım derken yarı yolda nefessiz kalacaktır. Genel seçimlerde de nasıl geldiyse öyle gidecektir" dedi.

1 Haziran'da yenilenen seçimlerde partisinin başarılı olduğunu kaydeden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan AKP’deki düşüşü görmektedir. AKP’ye oy verenlerin kitleler halinde MHP’ye yöneldiğini görmektedir" diye konuştu.

"MUHALEFET SORUNU YOK, İKTİDAR YIPRANMASI VAR"
"İktidar partisinden umduğunu bulamayan vatandaşlarımız partimizde toplanmaya başlamıştır. AKP’yi saran rüşvet ağı, aile boyu yolsuzluklar iktidar değişimini zorunlu kılmaktadır. Türkiye’de muhalefet sorunu değil iktidar yıpranması vardır. Başbakan kredisini tüketmiş, malum sona doğru inişe geçmiştir. AKP’den ahlaken, aklen, fiilen ve vicdanen erimiştir. Toplumsal kargaşanın daha fazla yaşanmaması için AKP hükümetinin demokratik yollarla gitmesi şarttır. Bunu da yapacak büyük Türk milletidir. Milletçe karşı karşıya olduğumuz sorunlar günübirlik tedbirlerle tedavi edilemez. Toplumsal kesimler birbirlerine husumet duymakta, en küçük provokasyon ortalığı savaş alanına çevirmektedir. Siyaset Başbakan sayesinde düşmanlık üretmektedir.

"BERKİN İÇİN 'ÖLMÜŞTÜR, GEÇMİŞTİR' DERKEN..."
Okmeydanı’nda iki kardeşimizin ölümüne sebep olan Vandallıklar, Alevi kardeşlerimiz üzerinden yürütülen provokasyonlar hepimizi düşündürmektedir. İnsanların birbirlerine düşmesi için kışkırtmalardan medet umulmaktadır.

Başbakan’ın her konuşması nefret yüklüdür. 15 yaşındaki Berkin için ‘Ölmüştür geçmiştir’ derken Mısırlı Esma için aylarca ağıt yakmıştır.

“ÇANKAYA’YA ÇIKACAĞIM DERKEN NEFESSİZ KALACAK”
AKP ile geçecek her gün sıkıntı getirecek. Huzursuzluğu tetikleyecektir. Başbakan yorgun bitkin ve bezgindir. Önüne gelene hakaretler yağdırması, vatandaşa tekme tokat saldırması çürümüşlüktür. Başbakan açısından 30 Mart geri sayımın başlangıcıdır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İlk dersini 30 Mart'ta alan Başbakan Erdoğan, ikinci dersini 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacak. Çankaya'ya çıkacağım derken yarı yolda nefessiz kalacaktır. Genel seçimlerde de nasıl geldiyse öyle gidecektir. Türkiye çok yakında belini doğrultacaktır. Kriz ve felaket lobilerine haddini bildirecektir."