Erdoğan'ın imzasını taklit etti!

Erdoğan'ın imzasını taklit etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının taklit ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa ''dolandırıcılık'' ve ''özel belgede sahtecilik'' suçlarından 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde imzasının taklit edildiği sahte mektupla kendisini iş adamı Mehmet Kutman'a iş ortağı olarak tavsiye etmekle suçlanan sanık Berat Altın, ''dolandırıcılık'' ve ''özel belgede sahtecilik'' suçlarından 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, sanık Berat Altın ile müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Duruşmada, esas hakkında son savunmasını yapan sanık Berat Altın, bu belgenin kim tarafından gönderildiğinin anlaşılamadığını, kurye ile veya başka bir yol ile gönderilmişse bunun araştırılması gerektiğini söyledi.

''Belge üzerinde parmak izim var ise o zaman suçlanabilirim'' diyen sanık Altın, belgenin kendisi tarafından gönderildiğinin ispat edilmediğini savundu. Sanık Altın, beraatini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Berat Altın'ı ''dolandırıcılık'' suçundan 6 ay hapis ile 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Heyet, sanık Altın'ı ''özel belgede sahtecilik'' suçundan da 1 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanık Berat Altın toplamda 1,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, sanığın sabıkalı oluşunu göz önüne alarak, herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Berat Altın'ın, şikayetçi Mehmet Kutman'a, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık ibareli ve ay yıldız logolu çizgisiz kağıt üzerine 27 Ağustos 2013 tarihli bir mektup yazdığı aktarıldı.
İddianamede, Altın'ın, "Sayın Mehmet Kutman Global Yatırım Holding AŞ" hitaplı mektubun sağ alt bölümünde yer alan ''Recep Tayyip Erdoğan Başbakan" ibaresi ile imza taklit ederek ''özel belgede sahtecilik'' suçunu işlediği kaydedildi.
Kutman'ın 23 Eylül 2013'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben bilgi amaçlı yazılan mektubun Başbakanlıkça incelenmesi neticesinde, sanığın üzerine atılı ''özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılığa teşebbüs'' suçlarını işlediği belirtildi.
İddianamede, sanık Berat Altın'ın ''özel belgede sahtecilik'', ''kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılığa teşebbüs'' suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.