EREĞLİ’DE İÇME SUYUNA 4.5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

EREĞLİ’DE İÇME SUYUNA 4.5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören, Belkaya ve Demirci mahallerinin içme suyu sorunu çözülüyor.
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun içme suyu çalışmalarını yerinde inceleyerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çalışmaları değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, “AK Parti icraatları ile muhalefet ise muhalif olmak için konuşuyor. Yapılan hizmetler ortadadır. Yıllardır çözüm üretilemeyen sorunlar AK Parti ile çözüme kavuşuyor. Emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum” dedi.
Ereğli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürülen çalışmalar kapsamında ihalesi yapılan Kutören, Belkaya, Demirci mahallelerinin içme su hattı çalışmalarının beklentilerin üzerinde bir hızla devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, projenin 4.5 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu söyledi. 45 kilometrelik uzunluğa sahip olan projenin bölgenin en önemli sorunlarının başında gelen içme suyu sorununa neşter vuracağını kaydeden Özgüven, “Halkımızın sağlıklı ve temiz su tüketimi noktasında verilen sözler tek tek yerine getiriliyor. Bu çalışmalar gösteriyor ki laf değil, hizmet üretiliyor. Allah’ın izniyle bu çalışmalar kısa sürede tamamlanacak ve bölgenin sorunları çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise, Büyükşehir Yasasıyla hizmet ağının genişlediğini ifade ederek, “Halkımızın sorunlarına çözüm üretme adına başlatılan proje çalışmaları devam ediyor. Kutören, Belkaya, Demirci mahallelerinin içme suyu sorunu Büyükşehir Belediyemiz ve Ereğli Belediyemizin ortak çalışması ile çözüme kavuşacak. Sadece kanalizasyon, su, asfalt gibi yatırımlar değil, sosyal ve kültürel anlamda da her türlü çalışmalar Ereğli’ye kazandırılacak” diye konuştu.
Yatırımların Ereğli’nin genelinde hissedilir bir şekilde kendini gösterdiğini vurgulayan Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, hizmetin halkla buluşturulduğunu belirtti.