Ereğli’de Kanalizasyon Çalişmalari Sürüyor

Ereğli’de Kanalizasyon Çalişmalari Sürüyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve KOSKİ tarafından yürütülen kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 30 Mart sonrası yaklaşık 8 kilometrelik kanalizasyon bağlantısı yapıldı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren KOSKİ Ereğli Müdürü Özgün Mavi, Ereğli kent merkezinde 8 kilometrelik kanalizasyon çalışması yaptıklarını ve çalışmalara ara vermeksizin devam ettiklerini belirtti. Mavi, “Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’in altyapı sorunlarını gidermede hassas olduğu konuların başında gelen kanalizasyon çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. 30 Mart sonrası başkanımızın talimatları doğrultusunda yaklaşık 8 kilometrelik bir hat çalışmasını tamamladık. Yılsonuna kadar ara vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
2015 yılından itibaren çalışmaların daha yoğun bir tempoda sürdürüleceğini söyleyen Mavi, 2015 yılında hizmet çıtasını yukarılara taşıyarak sorunlara çözüm üreteceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, alt yapı çalışmalarının mevcut ihtiyaçları ve geleceğe yönelik talepleri karşılayabilecek şekilde sürdürüldüğünü ifade ederek, “Her zaman ifade ettiğimiz bir nokta var. Ereğli merkeze 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan birçok merkezi mahallelerimizde kanalizasyon hattı yok. Biz Ereğli Belediyesi olarak şehrimizin kanalizasyon problemini tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda gerek belediye ekiplerimiz gerekse KOSKİ çalışmalara ara vermeden devam ediyor” diye konuştu.
Özgüven, kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra içme su bağlantılarının da devam ettiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz tarihten bu tarafa 6 kilometrenin üzerinde bir hat döşeme çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerine duyarsız kalmadan anında cevap vermek ve kısa süre zarfında sorunları çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bu bağlamda sürdürdüğümüz içme suyu çalışmaları da 2015 tarihinden itibaren hız kazanacak” dedi.