Ereğli’de Oda Başkanları Uysal’ı Ziyaret Etti

Ereğli’de Oda Başkanları Uysal’ı Ziyaret Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde oluşturulan Ereğli İçin Mücadele Platformu’nda yer alan oda başkanları Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret ederek destek istedi.
Kdz. Ereğli ilçesinde bir süre öncesinde ekonomik sorunlara ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Ereğli İçin Mücadele Platformu Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan ilk olarak Madeni İşler ve Sanatkârlar ile Berberler Odası başkanlarını ziyaret etti. Özcan’ın mücadele için destek istediği iki oda başkanı da her türl ü mücadelede platformun yanında yer alacaklarını ifade etti.
ÖZCAN: “EREĞLİ’DEKİ EKONOMİK SIKINTILARIN BAŞ AKTÖRÜ ERDEMİR”
Ereğli İçin Mücadele Platformu’na üye oda başkanları saat 17.00’de Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret etti. Platformun sözcüsü Niyazi Özcan burada yaptığım konuşmada, Ereğli’de yaşanan ekonomik sıkıntılarda Erdemir yöneticilerinin baş aktör olduğunu söyledi. Erdemir’in 2006 yılında özelleştirilerek OYAK’a devredilmesinin ardından sanayici, sac tüccarı, nakliyeci ve ilçedeki esnafların sıkıntı yaşamaya başladığını ve bu nedenle bir mücadele başlattıklarını anlatan Özcan, ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının oluşuma destek verdiğini, Ereğli’yi yönetenlerinde desteğini istediklerini ifade etti.
Kdz. Ereğli Madeni İşler ve Sanatkârlar Odası Başkanı Atilla Akar’da mücadeleye destek vereceklerini açıkladı. Akar, ileriki günlerde yapılacak her türlü mücadeleye ve eyleme hazır olduklarını, hiçbir siyasi parti ve görüş ayırmaksızın tek çatı altında toplanmanın doğru bir yaklaşım olduğunu dile getirdi.
BAŞKAN UYSAL : “BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Kendisini ziyaret eden oda başkanlarına teşekkür eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ekmek mücadelesi verenlerin yanlarında olacaklarını söyledi. Uysal yaptığı konuşmada “Sadece destekse, ekmek mücadelesi verenlerin yanında olmamak gibi bir lüksümüz yok. Amacımız, Ereğli’de ki işsizliği en asgari seviyeye indirmek. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorun ve sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Kardeşlik içinde, ayrıştırıcı söylemlerden uzak kalarak mücadele edeceğiz” dedi.
Yapılan ziyaretin ardından platform sözcüsü Niyazi Özcan, tüm oda başkanları, belediye başkanı ve milletvekili Ercan Candan ile bir sabah kahvaltısında bir araya gelip taleplerini ve amaçlarını paylaşarak kendisinden destek isteyeceklerini söyledi.