Ergin Ataman son noktayı koydu!

Ergin Ataman son noktayı koydu!

Karşılıklı açıkalamaların ardından bugün İl Güvenlik Kurulu Galatasaray'ın katılımı olmadan gerçekleştirildi ve sanki maç oynanacakmış gibi tüm önlemler alındı. Hatta TOMA'lar bile yola çıkarıldı... Öte yandan Galatasaray Başkanı Aysal ile Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel arasında gergin bir görüşme oldu. Görüşmede Aysal, Demirel'in istifasını istedi... Son olarak Koç Ergin Ataman yaptığı "oyuncularıma teşekkür edip kampı dağıtıyorum" açıklamaları ile sarı kırmızılar final maçına çıkmayacaklarını son kez ilan etmiş oldu. İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

ATAMAN: BEN TAKIMIMI MAÇA ÇIKACAKMIŞIM GİBİ

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker maçına çıkmayacaklarını ve oyuncuları toplayıp teşekkür ederek, kampı sonlandıracağını ifade etti.

3-3 durumda bulunan seride son maç bu akşam Ülker Arena'da Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacaktı. Ancak Maslak Sheraton Otel'de kampa giren Galatasaray, TBF'ye yaptığı son itiraz ve başvurunun cevabını bekledi. Ancak Sarı-kırmızılılar, 21.00'deki mücadele öncesi yapılan itiraz başvurusundan olumlu yanıt alınamaması nedeniyle oteldeki bekleyişine son verme kararı aldı. Bu gelişme üzerine basketbolcuların yavaş yavaş otelden ayrılması bekleniyor.

TOMALAR KONUŞLANDIRILACAK

Emniyet, maç oynanacakmış gibi hareket ederek, maçla ilgili kırmızı alarm verdi ve maçta 1200 polis görevlendirdi. Emniyet saha dışı olaylara karşı da TOMA konuşlandırma kararı aldı. Maçta 380 özel güvenlik görevlisinin de görev yapacağı belirtilirken, Galatasaray Liv hospital ile final serisinin 3 maçında saha içi olaylara karıştıkları gerekçesiyle haklarında 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu kapsamında işlem yapılan 24 Fenerbahçeli taraftarında maça alınmayacağı bildirildi.

AYSAL'IN AÇIKLAMASI DEPREM YARATMIŞTI

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, maça çıkmayacaklarını açıklaması deprem etkisi yarattı. Aysal açıklamasında, "Can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir" demişti. Fenerbahçe Kulübü'de yaptığı karşı açıklamada, maçı Galatasaray'ın istediği bir salonda yapmaya hazır olduklarını açıklamıştı. Aysal'ın kararı ve Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamalar gerilimi arttırırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, maç oynanacakmış gibi en üst seviyede önlem aldı.

1200 POLİS GÖREVE

Emniyette maçla ilgili yapılan güvenlik toplantılarının ardından 1200 polisin maçta görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Saha dışına TOMA'da konuşlandırılması kararlaştırılırken, polislere ek olarak 280 özel güvenlik görevlisinin de maçta görev alacağı belirtildi. Emniyet, finalin 3 maçının oynandığı Ülker Sports Arena'da 24 taraftara, saha içi olaylara karıştıkları gerekçesiyle 6222 Sayılı Kanun kapsamında işlem yapmıştı. Bu kişilerin kesinlikle maça alınmayacağı belirtildi.

AYSAL VE DEMİREL ARASINDA GERGİN GÖRÜŞME

Maça sayılı saatler kala Basketbol federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Galatasaray Başkanı Ünal Aysal arasında gergin bir görüşme oldu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in 'maça çıkın' telkinine, "Maça çıkmıyoruz, kararımızdan vazgeçmeyip istifanızı istiyoruz" yanıtını verdi.

Öte yandan kısa süre sonra Galatasaray Divan Kurulu'nun da yönetimin aldığı, basketbol play off final serisine çıkmama kararı ile ilgili olarak bir destek açıklaması yapacağı öğrenildi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Ülker cephesinde ise hazırlıklar maç oynanacakmış gibi devam ediyor. Dün maç için son taktik antrenmanını yapan sarı lacivertli takım daha sonra kampa girmişti. Takım bugün sabah saatlerinde şut çalışması yaptıktan sonra tekrar kamp yaptığı otele dönerek koç Obradovic ile beraber bu kez video analiz çalışması yaptı. Takım bu çalışmanın ardından otelde maç saatine kadar dinlenmeye geçti.