Ergin Ataman'dan Dünya Kupası açıklaması

Ergin Ataman'dan Dünya Kupası açıklaması
2014 Dünya Basketbol Şampiyonası'na sayılı günler kala heyecan dorukta. Ay-Yıldızlı ekibimizin başantrenörü Ergin Ataman, madalya alabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Four Seasons Hotel’de düzenlenen kokteylde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ataman, 6 haftalık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “Onun sonucunda da hem sistemimizi oturtturduk hem de bu sitemi en iyi uygulayabilecek olan oyuncuları tespit ettik. Şu an hazırlıklarımız tamam. Son hafta da daha çok ilk oynayacağımız Yeni Zelanda ve Amerika maçı için taktiksel çalışmalar da bulunacağız. Bundan önce böyle bir taktiksel çalışmamız olmamıştı. Takım olarak iyiyiz. Takımın uyumundan gayet memnunum. Hazırlık maçlarında aldığımız mağlubiyetler benim için hiç önemli değil. Hazırlık maçları tamamen sistemi oturtmak, oyuncuları daha iyi tanımak için. Güçlü takımlarla oynadık. Dünya Şampiyonası’nın favori takımlarıyla oynadık. İspanya gibi Yunanistan gibi hatta Sırbistan gibi. Bizim hedeflerimiz belli o hedefler doğrultusunda yarın buradan hareket edeceğiz. Madrid’de son bir hazırlık maçı yapacağız. Çarşamba günü Porto Rika ile oynayacağız. Bilbao’ya geçip Cumartesi günü inşallah galibiyetle başlayacağız” dedi.

“KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ”

Dünya Şampiyonası’na madalya kazanmak için gittiklerini vurgulayan Ergin Ataman, “Ama ayaklarımızda yere basıyor. Kadromuzda çok ciddi eksiklikler var. Ersan, Enes, Kenan Sipahi gibi. İleri ki yıllarda Türk Milli Takımı’nda görev aldıkları takdirde çok ciddi katkı sağlayacaklar. Ama kaliteli bir kadromuz var. Bir geçiş dönemi geçiriyoruz. Normalde baktığınız zaman bu takım sportif anlamda Dünya Şampiyonası’nı hak edememişti geçtiğimiz yıllarda. Ancak federasyonun çabalarıyla, devletinde desteğiyle maddi ve bu güne kadar ki organizasyonlardaki başarısıyla Dünya Şampiyonası’na katılıyoruz. Sonuçta Dünya Şampiyonası, biz de burada en iyi dereceyi yapmak istiyoruz. Bizim için en iyi derece madalya olur. Ama aşama aşama gruptan çıkmamız lazım. Gruptan ilk iki içerisinde çıkmak istiyoruz. İlk iki içinde çıkmayı başarabilirsek çeyrek final için bir avantaj elde edebiliriz. Kendimize güveniyoruz. Kimseden çekinmiyoruz. Son hedefimiz madalya” diye konuştu.

Başantrenör, kağıt üzerinde her maça eşit oranda çıkacakları bir grupta olduklarını ifade ederek, “Bundan sonra da bizim becerimiz. Nereye gideceğimizi göreceğiz” açıklamasında bulundu.