Erkan Güral: Türkiye’nin Önünü Kesmek İstiyorlar

Erkan Güral: Türkiye’nin Önünü Kesmek İstiyorlar

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye’yi sarsan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşananlar provokasyondan öte, haince hazırlanmış bir senaryo” dedi.
Güral, Türkiye’nin elde ettiği kazanımların ve çözüm sürecinin bu şekilde heba edilmesine göz yumulamayacağını söyledi.
Erkan Güral, günlerdir devam eden şiddet eylemlerinin kimseye fayda sağlamayacağını ve haince senaryoyu planlayanların amacına ulaşamayacağını bildirdi.
Kobani’deki gelişmelerin gerekçe gösterilerek Türkiye’nin kaosa sürüklenmek istendiğini ifade eden Güral, tüm kesimlerin sağduyulu olması gerektiğini belirtti. Karanlık güçlerin Türkiye’yi daha zor bir alana hapsetmeye çalıştığını ve gelinen noktanın endişe verici olduğunu vurgulayan Erkan Güral, “Yaşananlar provokasyondan öte, haince hazırlanmış bir senaryodur. Türkiye’nin milli ve manevi tüm hassas değerleriyle oynanılan karanlık bir proje” diye konuştu.
"YAŞANANLAR TESADÜFİ DEĞİL"
TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye’de kaşınmaya, kanamaya müsait ne kadar zemin, ne kadar hücre varsa hepsinin harekete geçirilmesi için adeta komut verildiğini de ifade etti.
“Bu kadar kısa sürede böylesine bir ortamla karşı karşıya kalmamız tesadüfi değil” diyen Başkan Güral, “Çünkü Türkiye büyüyor, çok önemli meselelerini birer ikişer hallediyor, üretiyor, bölgesinde gücünü giderek arttırıyor. En önemlisi de 35 yıldır nice canlar verdiği terör belasından kurtulmak için çözüm sürecini yürütüyor. Tam da terör belasından kurtulma arifesinde, üstelik sınırlarımız dışındaki bir ülkede yaşananlar yüzünden Türkiye’de sokak olaylarının başlaması düşündürücü. Türkiye’nin elde ettiği kazanımların bu şekilde heba edilmesine göz yumulamaz. Ancak bu noktada çok dikkatli olmak ve aklıselim hareket etmek zorundayız. Toplumun tüm kesimlerinin, tüm kurum ve kuruluşlarının, bu topraklarda huzur içinde yaşamak isteyen herkesin provokasyona gelmemesi, her meseleyi fikri zeminde halletmeye çalışması büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. (EFE)