Erkeğin yüz şekli doğurganlık kalitesini belirliyor!

Erkeğin yüz şekli doğurganlık kalitesini belirliyor!

Yeni bir araştırma erkeklerin yüzlerinin doğurganlıkları hakkında bilgi verdiğini gösteriyor.

Evolutionary Biology dergisinde yayımlanan çalışmada, İspanya'daki Valencia Üniversitesi'nden 50 Kafkasyalı erkek öğrenci incelendi.

Bu erkeklerin önce meni analizleri yapıldı, ardından fotoğrafları, yüzlerinin çekiciliği ve erkeksiliği (Göz büyüklüğü, alt yüz yüksekliği, elmacık kemiği genişliği, dudak genişliği, burun genişliği ve alt yüz bölgesi gibi şeyler ile karakterize) açısından diğer kadın ve erkek katılımcılar tarafından değerlendirildi. Araştırmacılar daha sonra, bu özelliklerin meni kalitesiyle herhangi bir ilişkisi olup olmadığını test etti.

Çekici erkeklerin sperm kalitesi daha yüksek

Çıkan sonuca göre, ilginç bir şekilde, yüzün çekiciliği ne kadar fazlayla sperm kalitesi de o derece yüksek çıktı. Araştırmacılar aynı zamanda daha maskülen özellikleri olan (daha büyük yüz gibi) erkeklerin düşük sperm kalitesine sahip olduklarını tespit etti.

Peki, neden?

Tüm bu tespitlerin ardından akla ilk gelen soru "Neden?" oluyor.

Araştırmacılar, kesin olarak emin olmasalar da bir teoriye göre, daha erkeksi yüz özelliklerine sahip olmanın artan testosteron seviyesi ile örtüştüğünü söylemek mümkün. Araştırmacılara göre, önceki çalışmalar, yüksek seviyedeki testosteronun sperm üretimini düşürdüğünü gösterdi. Yani sadece görüntüsünde maskülen duruşuyla etkileyen erkeğin bu özelliği, onun bebek yapma yeteneğini kötü etkileyip düşük kaliteli sperme yol açıyor, denebilir.

Elbette bu araştırma sonucuna bakarak çekici erkeklerin süper doğurgan, maskülen erkeklerin ise üreme yeteneğinden yoksun olduğunu söylemek mümkün değil.

Bu, sadece 50 kişi üzerinde yapılmış küçük bir araştırma ama yine de sonucu merak uyandırıcı!