Erman Toroğlu’ndan Sergen’in Maaşına Yorum

Erman Toroğlu’ndan Sergen’in Maaşına Yorum

FIFA kokartlı eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, TRT’de program yapan Sergen Yalçın’ın 200 bin lira aldığı yönündeki iddialara cevap vererek, "Öyle bir ücret yok. Sergen dizi-film çekiyor, başka bir şeyler yapıyor. Herhalde hepsini toparladı" dedi.
Bursa Kestel Kamyon Garajı’ndan kamyoncularla bir araya gelen FIFA kokartlı eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ligde büyük bütçelerle transfer yapan İstanbul takımlarını kaliteli futbolcu almamakla eleştiren Toroğlu, "Bu yönetici arkadaşlar bu işi bilmiyorlar. Çünkü genelde yurt dışından alınan oyuncular miladını doldurmuş oluyor. Adam gelmiş 32, 33, 34 yaşına. Bunları almayacaksın. Bunları alırsan da bu sonuçlara katlanacaksın. Çok az iyi futbolcu geliyor. Küçük kulüpler daha iyi idare ediliyorlar. Aslında Süper Lig’de oynayan kulüpler yayın geliri, diğer gelirlerle iyi yönetilseler baya iyi işler yaparlar borçlanmadan. Ama maalesef yöneticiler kendilerini düşünüyorlar. Bir kısım yönetici bu işi bilmiyor, bilenler de çok biliyor ve fazla uyanıklar. Para kayboluyor, nerede kayboluyor bulmak lazım. Sonra çekip gidiyorlar, alacaklarına da temlik koyuyor alıyorlar. Böyle basit bir sistem. Devlet şu ana kadar bunlarla uğraşmadı, futbol federasyonu bunlara göz yumdu. Ama artık geçen seneden itibaren UEFA yanlış işleri yapanları almıyor. Seneye bizim büyük takımlardan bazıları da UEFA’ya alınmayabilir. Bunun tehlikesi kapıda duruyor. Ama futbol federasyonu hala bu konuda eylem yapmıyor" diye konuştu.
"BİR KAÇ YÖNETİCİ ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR"
Türkiye’de birkaç yöneticinin sporda şiddeti körüklediğini belirten Erman Toroğlu, "Bu hafta Trabzon’da biraz sustular hiçbir şey olmadı. 4 gün konuşmadılar, Trabzon’da hadise yok. Sonra bir konuşuyorlar ortalık yangın yerine dönüyor. Sonra basına kızıyorlar, hikaye. Bunlar Türk futbolundan elini ayağını çekmediği sürece bu iş düzelmez. Çok net söylüyorum, isimler belli. Nerede olay var, aynı isim yönetici, aynı futbolcu. O zaman bu işi halledin kardeşim, çok zor değil bu" dedi.
Ligin 3. haftasında Bursa’da oynanacak Bursaspor - Beşiktaş maçına rakip takım taraftarlarının alınmamasını değerlendiren Toroğlu, "Kesinlikle gitmeleri lazım. Bu organizasyonun yapılması lazım. Bir yerden bunun başlaması lazım. Ama bunu yaparken de iyi önlemler almak lazım" şeklinde konuştu.
"BURSASPOR HER SENE ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK BİR TAKIM"
Toroğlu, Bursaspor’u da yakından takip ettiğini dile getirerek, "Bursa’nın 2 maçını izledim. Birinci maçta çok kötü oynadı. İkinci maçta ise baya iyi oynadı. Hatta 5-6 olacak maç 2-1 bitti. Trabzon’dan gelen oyuncunuz biraz şahsi hareketler yapmasa maç beşlik olurdu. Santraforunuzu çıldırttı. Adam hırsından en son topla buluştu gol attı. Bursa çok müsait bir takım. Hele şimdi stadı da gelecek sezona yetişecek. Bursa her sene şampiyonluğa oynayacak bir takım. Çünkü Bursa’da her şey var. Yabancı oyuncu getirmek isteseniz gelmem diyemez. Çünkü burada dağ var, deniz var ve İstanbul 2 saat. Ne ararsanız var. Bu çok büyük bir avantaj. Mesela Trabzon’a getiremiyor idareci futbolcuyu. Ama Bursa’ya yabancı futbolcu gelir. Bir de Bursa’nın alttan gelen oyuncuları var" ifadelerini kullandı.
"CAVCAV NE SÖYLEDİĞİNİ UNUTUYOR"
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, ‘Dört büyük kulübü ligden ihraç edelim’ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Toroğlu, "İlhan Ağabey bazen ne söylediğini unutuyor. Bazen iyi şeyler söylüyor da ne söylediğini unutuyor. Bu aynı İlhan Cavcav değil mi? Şike olayında, ‘Fenerbahçe’ye ceza vermeyin, ceza verirseniz hasılatlar düşer’ diyen. Unutuyor herhalde. İlhan Ağabey biraz ne dediğini hatırlasın" açıklamasında bulundu.
Bir gazetecinin, TRT’de program yapan Sergen Yalçın’ın aylık 200 bin TL aldığı yönündeki iddiaları sorması üzerine ise Erman Toroğlu, "Öyle bir ücret yok arkadaşlar. Sergen dizi-film çekiyor, bir şeyler yapıyor. Herhalde Sergen hepsini toparladı. İlhan Cavcav’a, ’Ben bu kadar para alıyorum, bunu verirsen kurtarırım’ demiştir. Yoksa öyle bir para yok" cevabını verdi.