Erol Büyükburç'un cenazesinde gerginlik! 'Hakkımı helal etmiyorum'

Erol Büyükburç'un cenazesinde gerginlik! 'Hakkımı helal etmiyorum'

 Büyükburç'un yakın çevresi bu kişilere tepki gösterdi. Tepki ara sokaklarda da devam etti, zaman zaman yumruklaşmaya dönüştü.
Ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un Levent Camii'ndeki cenaze töreninde olay çıktı. İmam helallik istediği sırada camiye sonradan gelen iki kişi "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağırdı. Cemaatin tanımadığı bu kişiler, tepki üzerine camiden uzaklaştırıldı. Biri sakallı ve şalvarlı olan bu kişiler," Bunlar gençlerimizi yozlaştırdı" diyerek protestosunu sürdürdü. Cenazeye katılanlar ise "Şov yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Tepkiler üzerine 2 kişi camiden çıkarıldı. Ancak Büyükburç'un yakın çevresinden bazı kişiler, bu kişilerin peşinden gitti.
Tepki Levent'in ara sokaklarında sürdü. Araya Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri girmeye çalıştı. Ancak tepki zaman zaman tekme ve yumruklu hale dönüştü. Bu kişiler, kim oldukları sorusuna "Biz Türk öz halkıyız" karşılığını verdi. "Neden hakkınızı helal etmiyorsunuz" sorusuna da "Bunların açtığı yolda gençlerin ne hale geldiğini görüyorsunuz" karşılığını verdi. Olaylar ara sokaklarda uzun süre devam etti. Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin de yer alıyordu. Ancak olaylar sırasında çevrede hiçbir polisin olmaması dikkat çekti. Cenazeyi karıştıran 2 kişi, zabıtalar tarafından uzaklaştırıldı.