Ertekin: "her Maç Yeneceğiz Diye Bir İddiamiz Yok"

Ertekin: "her Maç Yeneceğiz Diye Bir İddiamiz Yok"

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin ve kulüp başkanı Tuna Aktürk, geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş maçını değerlendirdi.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, futbolda istatistiklerin her zaman doğruyu söylemediğini dile getirerek, "Bizim gözlemlemlerimize göre son üç maçtan bu yana artıya doğru gidişimiz var. İyi savunmayı becerebiliyoruz. Hücum yönümüzde biraz daha eksiğimiz var diye düşünüyoruz. Yeni bir lig olduğundan dolayı, oyuncuların bir çoğu bu ligde oynamadığından alışmak kolay olmuyor. Son hafta lider olan takımla oynadık. Lider olan takımla aramızda çok büyük dengesizlik olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak biz daha az pozisyona girmiş olabiliriz. Ama genel tabloya baktığınızda lider takımla sonuncu durumdaki takımın durumu ortada. Her takımı, her maç yeneceğiz diye bir iddiamız yok zaten. Şu an Çaykur Rizespor maçına yöneldik. Hücumsal aktivitelerimizi arttırmak için tüm çabamızı sarf edeceğiz. Elimizden geldiğince de Rize’den puan yada puanlarla dönmeyi amaçlıyoruz. Bütün derdimiz şu anda bu. Derseniz ki eksik yok mu, futbolda her zaman eksik vardır. Eksikleri tamamlamak için gerekli çalışmalara devam edeceğiz" dedi.
"KAZANAMASAK DA BERABERLİĞİ SAĞLAYABİLİRDİK"
Galatasaray galibiyeti tesadüf mü sorusu üzerine Ertekin, "Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımları yendiğinizde bu tür şeyler oluşuyor. Onlar yenilmez armadalar ya o yüzden bu tür maçları öyle görüyor spor kamuoyu. Yine bir Beşiktaş maçı oynadık. Kazanamazsak da beraberliği sağlayabilirdik, dengeler değişebilirdi. Bundan sonraki periyot için bakıldığında şu ana kadar 5 maç oynamış durumdayız. Tablo olarak kötü durumda olabiliriz ama Balıkesirspor takımının bundan sonra Rize maçıyla birlikte bu olumlu tabloyu puanlara yansıtmaya başlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
"BEN OYUNCULARIMI RİZE MAÇINA YÜKSEK BİR PSİKOLOJİ İLE HAZIRLAMAK İSTİYORUM"
Takımda eksik mevkilerin bulunup bulunmadığını ve bu konuda yönetimden bir talebin olup olmadığı yönündeki soruya ise Balıkesirspor Teknik Direktörü şöyle cevap verdi:
"Şu an itibariyle böyle bir konunun konuşulmasını uygun bulmuyorum ben. Eksik olduğunu varsaysak ne yapabiliriz hiç bir şey yapamayız. Bu tür bir konuşma bize sadece zarar getirir takım olarak. Bu tür konuşmalar oyunculara güvenmiyoruz pozisyonunu da doğurur. Psikolojik olarak zaten düşük durumda takımımız. En çok üzülen insanlar bizler ve futbolculardır. Bu kadar uğraşıyor ve çalışıyoruz kazanmak için ama kazanamadığımız zamanda en çok üzülen insanlar bizler olduğumuz için, ben oyuncularımı şu andan itibaren Rize maçına yüksek bir psikoloji ile hazırlamak istiyorum."
"BİZ ZARAR GÖRDÜK, ONLAR BAĞIRIYOR"
Ertekin, Türkiye’de üç takım olduğunu vurgulayarak, "Dördüncü takım falan yok ki. Televizyon yorumcuları sadece üç tane takımı konuşurlar. Hafta içinde en büyük zararı gören takım biziz; Fenerbahçe ile Galatasaray ciyak ciyak bağırıyorlar. Onlara ne oluyor onu da anlamış değilim. Zararı gören biziz. Biz sesimizi yükseltemiyoruz, Galatasaray ile Fenerbahçe bağırıyor. Onları yazarlar çizerler, çok bilenler var ya onlar bağırıyorlar" ifadelerini kullandı.
AKTÜRK: "EN GÜZEL CEVABI SEZON SONU VERECEĞİZ"
Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ise yaptığı açıklamada, “Biz geçen yıl lige başladığımız zaman dört takım düşecek ve düşecek takımlardan birisi Balıkesirspor olacak diye spor kamuoyu konuşuyordu. Biz kendimizi ve ne yapabileceğimizi biliyoruz. Dışarıdan ne kadar çok saldırı gelirse gelsin bizler bu günden itibaren tekrar kenetlenip yolumuza devam edeceğiz ve sene sonunda da Balıkesirspor düşen diyenlere de en güzel cevabı buradan vereceğiz” şeklinde konuştu.